Mai putine ore la scoala din toamna.

Elevii din invatamantul primar vor avea mai putine ore la scoala din toamna, potrivit planului-cadru la care lucreaza in prezent specialistii din Ministerul Educatiei.

Copiii care pe 14 septembrie 2020 intra in clasa pregatitoare vor face cu o ora mai putin pe saptamana, fata de colegii lor din generatiile trecute. Raman doar 18 ore obligatoriu pe saptamana, la care se poate adauga un optional. Ora taiata este de la materia Dezvoltare personala, care in final va ramane cu 1 ora pe saptamana.

Potrivit proiectului de plan-cadru pentru invatamantul primar, document obtinut de Edupedu.ro, la clasa I dispare o ora de Limba romana – pe care o regasim in plus la clasa a III-a -, ramanand un total de 6 ore de Limba romana pe saptamana de Romana la clasa I si tot 6 si la clasa a III-a.

Dispar ore din aria “Educatie fizica, sport si sanatate” si este eliminata disciplina “Joc si miscare”. Concret, de la materia “Muzica si miscare” este taiata o ora pe saptamana la clasa a II-a, ramanand o ora pe saptamana (de la 2).

loading...
Odata cu taierea materiei “Joc si miscare”, dispare si ora alocata pe saptamana acestei discipline in clasele a III-a si a IV-a. La disciplina “Arte vizuale si abilitati practice” este taiata o ora pe saptamana la clasa a III-a.

Ministerul Sanatatii a propus marti patru scenarii pentru revenirea elevilor la scoala, in anul scolar 2020-2021, incepand cu 14 septembrie.

Potrivit documentului emis de Ministerul Sanatatii, Inspectoratele scolare Judetene, DSP-urile si conducerea scolii vor fi entitatile care vor decide ce scenariu sa aplice, o schimbare majora fata de propunerile initiale referitoare la decizia unica de la centru. Documentul urmeaza a fi dezbatut in cadrul Ministerului Educatiei.

sursa: kanald

Comenteaza articolul

comments

Despre Edi Bumbescu

facebook-profile-picture
Contact: office@yabbmusic.ro