Nelu Tataru, noi declaratii

Nelu Tataru a dat noi declaratii despre situatia care urmeaza in luna septembrie.

Autoritatile sustin faptul ca numarul de cazuri de Covid-19 vor creste considerabil in luna septembrie, dupa redeschiderea restaurantelor. Nelu Tataru sfatuieste populatia sa tina cont in continuare de regulile de distantare sociala.

„Urmeaza o luna septembrie cu mai multi factori care pot duce la o crestere a numarului de cazuri, in consecinta a cresterii transmiterii comunitare. Luni va fi o ultima zi inainte de reluarea activitatii in unitatile de servire cu capacitate inchisa, teatre, cinematografe. Tocmai in acest context evaluam capacitatea spitalelor de a gestiona o eventuala crestere. Repet ce spunem in ultima perioada, aceasta pandemie nu se transeaza in spital, se transeaza in prespital, acolo unde trebuie sa avem grija sa respectam acele precautii pentru a avea o transmitere comunitara scazuta. Noi suntem capabili sa adaptam numarul de paturi, terapii intensive, unitati modulare, dar sa nu fortam aceasta limita pentru a nu colmata sistemul medical”, a spus Nelu Tataru.
loading...
„Din cate stim, cam cinci la suta din cazurile care vin vor merge in terapie intensiva. Din studiile facute de noi, o capacitate de 600 de paturi ar putea fi ocupata in conditiile in care avem 1500 de pacienti noi timp de 10 zile. Avem studii si avem evaluari facute pe anumite perioade, dar speram ca acele recomandari sa fie respectate pentru a avea o transmitere comunitara scazuta”, a adaugat el.

Nelu Tataru a mai vorbit si despre regulile care vor trebui respectate in restaurante.

„Regulile raman aceleasi, de distantare intre mese, la masa, discutiile au fost de o masa da o masa nu, cresterea capacitati la masa de la 4 la 6 persoane. Unitatile hoteliere pot primi la masa pe toti cei cazati in hotel, indiferent de zona. Vor fi deschise restaurantele unde avem sub 1,5 de cazuri la mia de locuitori, la hoteluri acest indice nu se aplica”, a mai spus el.

sursa: wowbiz.ro

Comenteaza articolul

comments

loading...

Despre Edi Bumbescu

facebook-profile-picture
Contact: office@yabbmusic.ro