Premierul Ludovic Orban da explicatii in fata Parlamentului

Premierul Ludovic Orban preminta miercuri, in plenul Parlamentului, explicatii cu privire la masurile luate in criza pandemiei de coronavirus. Temele pe care i s-au cerut lamuriri sunt limitarea raspandirii noului coronavirus, organizarea alegerilor locale si deschiderea scolilor.

UPDATE. Raportul depus de premierul Ludovic Orban la Parlament privind masurile care vor fi intreprinse pentru organizarea alegerilor locale din 27 septembrie si a deschiderii scolilor pe 14 septembrie si obtinut de News.ro, arata ca exista 2.723 cabinete medicale prevazute cu 1.653 medici si 3.036 asistenti, iar la acestea sunt arondate 2.770 unitati de invatamant.

A fost constituit un grup de lucru la nivelul Ministerului Educatiei, din care face parte si Ministerul Dezvoltarii, insa propunerile grupului vor fi facute dupa ce va elabora Ministerul Sanatatii forma finala a unui ghid care sa contina regulile sanitare care vor fi folosite in scoli. Vezi DETALII DESPRE RAPORTUL prezentat de Ludovic Orban, la finalul articolului.

Camera Deputatilor si Senatul s-au reunit, miercuri, in sedinta comuna in care premierul Ludovic Orban prezinta raportul privind masurile luate si preconizate de Guvern pentru limitarea raspandirii noului coronavirus, organizarea alegerilor locale si deschiderea scolilor.

loading...
Intre timp, Curtea de Conturi a intocmit un raport special in care se arata ca pe perioada starii de urgenta au existat prejudicii aduse banului public de 38,3 milioane de lei.

Pe data de 27 iulie, presedintele interimar al Senatului, Robert Cazanciuc, si presedintele Camerei Deputatilor, Marcel Ciolacu, i-au trimis premierului Ludovic Orban o scrisoare prin care ii cereau sa prezinte un raport, care sa fie dezbatut cu prioritate, cu privire la masurile pe care urmeaza sa le intreprinda pentru limitarea raspandirii noului coronavirus si pentru organizarea, in bune conditii, a alegerilor pentru administratia publica locala, dar si pentru deschiderea noului an scolar.

„Presedintii celor doua Camere au transmis premierului o invitatie pentru a veni in fata Parlamentului si a arata masurile adoptate de Guvern in perioada pandemiei si cum a gestionat Guvernul aceasta perioada a pandemiei. Trebuie sa stie poporul roman daca Guvernul a luat masurile de care era nevoie sau nu a luat masurile de care era nevoie, de ce a intarziat anumite masuri, de ce se intampla in continuare achizitii netransparente, de ce nu au ajuns mastile la populatie inca. Sunt foarte multe intrebari pe care colegii nostri le vor adresa premierului si domnia sa va trebui sa raspunda in fata plenului reunit”, a afirmat Cazanciuc la acel moment.

Premierul Ludovic Orban a precizat ca este disponibil sa se prezinte cu toate datele in fata Parlamentului.

loading...
„Astept decizia Birourilor permanente reunite. Stiti ca am fost invitat la Parlament, le-am raspuns ca in cursul acestei saptamani, fie astazi, fie maine, fie poimaine, fie joi sunt disponibil sa ma prezint in fata Parlamentului cu toate datele solicitate”, a spus Orban.

sursa: kanald

Comenteaza articolul

comments

Despre Edi Bumbescu

facebook-profile-picture
Contact: office@yabbmusic.ro