Raed Arafat dupa un nou record de cazuri de Covid 19

Seful DSU, Raed Arafat, arata faptul ca exista o singura solutie pentru limitarea numarului de infectari cu noul coronavirus: respectarea normelor de iginena si masurile de distantare sociala.

„Numarul de azi care se raporteaza la ora 13, este cel mai mare numar de pana acum. Pentru restaurante eu ce am zis, este ca in cazul in care se decide deschiderea lor, partea medicala stabileste conditiile in care ele vor functiona. Astazi va avea loc sedinta in acest sens si acolo se vor stabili conditiile. Bineinteles orice act pe care il facem, ca este vorba de scoli, revenirea la locul de munca, toate astea sunt riscuri care trebuie luate in considerare. Singura solutie care ramane pentru limitarea cresterii este respectarea regulilor! Respectarea regulilor minime de protectie este singura solutie pentru a controla situatia in acest moment, pe langa masurile pe care putem sa le luam pe zone, pe regiuni daca apare ceva deosebit”, a declarat Raed Arafat la Antena 3.

”Nu sunt probe sau dovezi ca cele mai multe infectari se intampla la locul de munca, dar ramane un loc important unde infectarea poate sa aiba loc daca lumea nu respecta regulile. Recomandarile pentru reducerea aglomeratiei raman valabile iar la locul de munca insistenta asupra regulilor, purtarea mastii in birourile in care sunt mai multe persoane este esentiala. Portul mastii devine extrem de important, dezinfectia inainte sa urci in lift, toate aceste lucruri sunt actiuni mici cu un impact mare. Daca am febra, nu merg la locul de munca, toate astea sunt modalitati care pot reduce riscul infestarii”.
loading...
Raed Arafat a declarat ca numarul testelor trebuie crescut pentru a castiga lupta impotriva coronavirusului: „Numarul testelor trebuie crescute iar cand vor deveni disponibile testele rapide, asta va duce la o cresetere semnificativa a numarului de teste, sunt in curs de validare la nivel de Uniunea Europeana”.

sursa: romaniatv.net

Comenteaza articolul

comments

Despre Edi Bumbescu

facebook-profile-picture
Contact: office@yabbmusic.ro