Zi decisiva pentru Liviu Dragnea. Fostul lider PSD poate scapa de inchisoare

Este zi decisiva pentru fostul lider al PSD. Liviu Dragnea afla, joi, daca iese din inchisoare. Acesta a depus contestatie fata de pedeapsa cu inchisoare la care a fost condamnat.

UPDATE. Liviu Dragnea a vorbit, joi, in ultimul cuvant in fata celor doi judecatori de care initial a vrut sa scape prin exceptii de nelegala compunere a instantei de judecata de catre avocatii sai.

Astfel Dragnea explicat mai putin nedreptatile la care ar fi fost supus de catre completele de judecata de la ICCJ si a tinut sa dea cateva replici punctual magistratului DNA care a explicat judecatorilor ca fostul lider PSD trebuie sa ramana dupa gratii.

‘Doamna presedinte. Sunt o persoan[ privata de libertate si nu privativa de libertate, asa cum l-am auzit pe domnul procuror ca a spus in fata dumneavoastra. A doua remarca e ca am auzit ca dumnealui considera un drept fundamental al CEDO din vreo subspecie a dreptului.

Asta arata a mentalitate ca a unui ministru de trista amintire care spunea ca in Romania drepturile reprezinta un moft”, a aratat ofiscat Dragnea. Acesta a continuat prin a explica judecatorilor pretinsele nedreptati la care ar fi fost supus de judecatorii ICCJ.

loading...
„Spun ce am mai spus. Am fost trimis la puscarie total nevinovat. Pe fond am fost trimis la inchisoare de un complet nelegal. Avocatul a aratat ca Romania e parte la Conventia Europeana care e clara si fara echivoc.

Am fost trimis la inchisoare prin nerespectarea legii si daca voi fi mentinut la inchisoare prin incalcare brutala a drepturilor omului inseamna ca in Romania justitia nu rezista la presiuni politice.

Sprer ca veti adopta o decizie prin care sa nu se mentina nerespectarea cedo sau legile tarii”, a spus Dragnea in sala de judecata.

Curtea de Apel Bucuresti a ramas, joi, in pronuntare in cazul contestatiei sale impotriva deciziei Tribunalului Bucuresti din luna iunie prin care a respins actiunea sa de contestatie la executarea a pedepsei definitive din dosarul angajarilor fictive de la DGASPC Teleorman.

Codrin Stefanescu transmitea in urma cu cateva zile ca Liviu Dragnea nu renunta la lupta si ca avocatii sai au depus deja o o actiune extrem de importanta pentru intregul sistem juridic romanesc

„Liviu Dragnea nu renunta la lupta! Avocatii sai au depus azi (n.r. marti, 18 august 2020) o actiune extrem de importanta pentru intregul sistem juridic romanesc!

Se deschide un drum pentru abuzurile infioratoare din vremurile trecute! Pe scurt: avocatii au argumentat in mod clar ca Liviu Dragnea se afla ilegal in inchisoare, avand in vedere ca la fond fusese condamnat de catre un complet nespecializat in judecarea faptelor de care fusese acuzat.

Conform deciziei Curtii Constitutionale! Si spera ca legea sa fie egala pentru toti!”, a transmis Codrin Stefanescu.

Reamintim ca la 9 iunie 2020, judecatorii Tribunalului Bucuresti au respins contestatia la executare depusa de avocatii fostului sef al Camerei Deputatilor.

La 27 mai 2019, Dragnea era condamnat definitiv de ICCJ la 3 ani si 6 luni de inchisoare cu executare pentru instigare la abuz in serviciu in dosarul angajarilor fictive de la DGASPC Teleorman.

Ulterior, Dragnea a tot incercat diferite strategii menite sa-i aduca eliberarea. Din pacate pentru el, introducerea in instante a unor cai extraordinare de atac a esuat pana in prezent.

Ramane de vazut daca si ultimul demers va avea acelasi deznodamant si va fi respins de magistrati.

sursa: romaniatv.net

Comenteaza articolul

comments

Despre Edi Bumbescu

facebook-profile-picture
Contact: office@yabbmusic.ro