An scolar 2020-2021. O scoala de stat anunta cum se vor desfasura orele, incepand cu 14 septembrie

Elevii Colegiului National „George Cosbuc” din Nasaud vor incepe noul an scolar in scenariu hibrid. Asta inseamna ca o parte dintre acestia vor participa la cursuri, iar altii vor urmari orele de acasa. Anuntul a fost facut de conducerea colegiului.

„Stimati parinti, 1 septembrie este data de debut a noului an scolar! Va transmit toate gandurile bune din partea mea si a colegilor mei pentru acest nou si greu inceput!

Vom reveni la desfasurarea activitatii scolare pe scenariul 2 (hibrid), fiind unul dintre cele trei scenarii propus de Ministerul Educatiei, care se preteaza specificului scolii noastre: clasele primare, clasa a VIII-a, clasele a XII-a participa la activitati fata in fata in proportie de 100%, iar celelalte clase, in functie de efective si de spatiile/salile care le avem la dispozitie, cu respectarea distantarii impuse, vor desfasura activitate imbinata „fata in fata si on-line”.

Explic printr-un exemplu ce inseamna activitatea imbinata „fata in fata si on-line”: daca o clasa are un efectiv de 30 de elevi, iar locuri in sala, datorita distantarii, sunt doar 25, in prima saptamana de scoala primii 5 elevi din catalog desfasoara activitate on-line iar ceilati 25 activitate fata in fata; in saptamana a doua urmatorii 5 din catalog desfasoara activitate on-line iar ceilati 25 activitate fata in fata, si asa mai departe, astfel incat fiecare elev al clasei, la un interval de 5 saptamani va face activitate on-line iar celelalte saptamani activitatea si-o desfasoara fata in fata.

loading...
Aceasta este propunerea noastra, discutata si adoptata in Consiliu Profesoral, cu consultarea ISJBN si cu conditia de obtinere a avizul DSP.

Ne bazam pe sprijinul d-voastra in privinta informarii si constientizarii elevilor in tot ceea ce priveste respectarea regulilor impuse si a masurilor igienico-sanitare.

De asemnenea, la fel ca si noi, cadrele didactice implicate 100% in contact direct cu elevii, vreau sa va asumati responsabilitatea si riscul aparitiei posibilelor probleme, chiar cu toate regulile respectate cu strictete.

Cu informari legate de deschiderea si organizarea cursurilor precum si alte situatii sau noutati ce apar pe parcurs, am rugamintea de a tine legatura cu dirigintele/invatatorul clasei”, a transmis prof. Anca-Mariana Carcu, directorul Colegiului National „George Cosbuc” Nasaud, potrivit timponline.ro.

Reamintim ca ministrul Sanatatii, Nelu Tataru, a anuntat intr-o conferinta de presa sustinuta alaturi de ministrul Educatiei ca „pe 7 septembrie Institutul National de Sanatate Publica va face publica evaluarea fiecarei unitati administrativ teritoriale”.

„Pe 10 septembrie consiliile de administratie ale scolilor vor prezenta comitetelor judetene, Directiilor de Sanatate Publica (DSP-urilor) si Inspectoratului Scolar scenariul la care s-au hotarat sa inceapa acel an scolar. Libertatea acordata unitatilor de invatamant sub coordonarea inspectoratelor scolare si a comunitatii Comitetul pentru Situatii de Urgenta este aceea de centralizare in contextul in care vrem ca fiecare unitate scolara sa inceapa pe un scenariu particular acest an scolar”, a declarat Nelu Tataru.

sursa: romaniatv.net

Comenteaza articolul

comments

Despre Edi Bumbescu

facebook-profile-picture
Contact: office@yabbmusic.ro