Iohannis a promulgat actul normativ care modifica legea carantinei

Presedintele Klaus Iohannis a promulgat vineri actul normativ pentru modificarea Legii 136/2020 privind instituirea unor masuri in domeniul sanatatii publice in situatii de risc epidemiologic si biologic, transmite Administratia Prezintiala.

Persoanele care se considera vatamate de masurile luate de autoritati pot apela la instanta iar, in cel mult 24 de ore de la data comunicarii deciziei directiilor de sanatate publica, si cere anularea actului.

„Orice persoana care se considera vatamata intr-un drept sau interes legitim printr-un act administrativ individual emis potrivit art.8 alin.(3) poate introduce, in termen de cel mult 24 de ore de la data comunicarii deciziei directiei de sanatate publica judetene sau a municipiului Bucuresti, actiune la judecatoria in a carei circumscriptie domiciliaza sau isi are resedinta ori la judecatoria in a carei circumscriptie este situat spatiul sau unitatea sanitara in care este izolata, solicitand anularea actului. Cererile sunt scutite de plata taxei judiciare de timbru”, arata actul normativ promulgat de seful statului.
loading...
Proiectul de lege a fost initiat de senatorul PSD Robert Cazanciuc, senatorul USR George Dirca, senatorul PNL Daniel Fenechiu si senatorul UDMR Attila-Zoltan Cseke.

De asemenea, actul normativ prevede ca Inalta Curte de Casatie si Justitie se pronunta in complet de 5 judecatori constituit in cadrul sectiei de contencios administrativ si fiscal, in termen de 5 zile de la sesizare, prin hotarare definitiva.

Apelul este solutionat de sectia civila a tribunalului, intr-un termen care nu va depasi 24 de ore de la data sesizarii instantei. Dispozitiile acestei legi se aplica si proceselor in curs de solutionare la data intrarii in vigoare a legii.

„Dosarele se trimit, de urgenta, pe cale administrativa, sectiilor devenite competente sa le judece potrivit prezentei legi”, mai arata actul normativ.

sursa: kanald

Comenteaza articolul

comments

Despre Edi Bumbescu

facebook-profile-picture
Contact: office@yabbmusic.ro