Israelul, prima tara care trece din nou la starea de urgenta.

Guvernul israelian a decis sa impuna carantina timp de trei saptamani la nivel national, pentru a limita raspandirea coronavirusului. Este prima tara care reintroduce restrictii atat de dure dupa cresterea dramatica a infectarilor.

Cabinetul Netanyahu a aprobat inchiderea tarii si revenirea la starea de urgenta, incepand de vineri, pana pe 9 octombrie, potrivit TheGuardian.

Benjamin Netanyahu, premierul din Israel, a declarat ca cetatenii vor fi obligati sa isi limiteze mobilitatea la 500 de metri in jurul caselor. Scolile si magazinele vor fi inchise. O relaxare a masurilor de restrictie va fi implementata numai daca numarul infectarilor scade. Aeroportul Ben Gurion va ramane deschis, totusi.

Decizia a fost luata dupa ce numarul infectarilor a crescut dramatic in ultimele saptamani, iar premierul e criticat pentru modul in care a gesionat pandemia si economia.

loading...
„Stiu ca acesti pasi reprezinta un pret mare pentru noi toti. Aceasta nu e vacanta cu care eram obisnuiti. Cu siguranta nu vom mai putea sa facem sarbatori cu familiile noastre extinse”, a declarat premierul.

In ultimele zile, israelienii au cerut demisia premierului Benjamin Netanyahu, din cauza masurilor exagerate de restrictie. In urma cu cateva ore, un ministru ultraortodox si-a dat demisia din guvern in semn de protest fata de noua carantina nationala.

Israelul are un numar total de 153.759 de cazuri si a ajuns la 3.000 de cazuri de COVID-19 pe zi. Bilantul total al deceselor este de 1.108, potrivit worldometers.info.

sursa: romaniatv.net

Comenteaza articolul

comments

Despre Edi Bumbescu

facebook-profile-picture
Contact: office@yabbmusic.ro