Madridul, in carantina din nou.

Mai multe zone din regiunea Madrid vor intra in carantina de luni. Circa 850.000 de persoane sunt afectate.

Mai multe zone din regiunea Madrid vor intra din nou in carantina de luni, iar circa 850.000 de persoane sunt afectate de aceste noi masuri.

Astfel, locuitorii din zonele vizate, care reprezinta 13 la suta din populatia regiunii, vor putea iesi din cartierul lor doar pentru a merge la munca, la medic sau a-si duce copiii la scoala.

Intrarea in aceste zone, exceptand motive de prima necesitate, va fi interzisa, potrivit News.ro.

Presedinta regiunii, Isabel Diaz Ayuso, a anuntat ca in aceste cartiere, situate in zona de sud a capitalei, vor fi inchise parcurile, in timp ce magazinele, barurile si restaurantele vor functiona la o capacitate redusa la 50 la suta.

loading...
Numarul persoanelor care se pot intalni a fost redus de la zece la sase. Masurile intra in vigoare de luni, pentru o durata de doua saptamani.

Pana in acest moment, mutatiile SARS-CoV-2 nu par sa aiba consecinte notabile. Mutatiile genetice ale coronavirusului sunt monitorizate in lumea intreaga de cercetatori, care secventioneaza genomul virusurilor pe care le identifica si le distribuie intr-o baza de date internationala, GISAID, plina de informatii pretioase in urma a zeci de mii de secventieri.

Atunci cand patrunde intr-o celula, un virus se multiplica: se copiaza pe sine pentru a se propaga.

La fiecare replicare, in copia genomului virusului se produc erori, asemenea unui ”bug” informatic. Dar aceasta eroare poate avea – sau nu – o incidenta mai mult sau mai putin importanta asupra comportamentului virusului.

Mutatia poate fi ”favorabila” virusului – il ajuta sa supravietuiasca mai bine – sau ”defavorabila” (ii slabeste puterea). Este un proces pe care il denumim selectie naturala.

sursa: kanald

Comenteaza articolul

comments

Despre Edi Bumbescu

facebook-profile-picture
Contact: office@yabbmusic.ro