Nelu Tataru: ”Suntem intr-o luna in care vom avea o fluctuatie a numarului de cazuri”

In urma cu o zi, Romania a inregistrat un nou record negativ de cazuri de imbolnavire cu noul coronavirus. Ce spune Nelu Tataru, Ministrul Sanatatii.

Astfel ca in doar 24 de ore, 1713 de cazuri noi de infectare cu noul coronavirus au fost inregistrate, dar si 49 de noi decese. La Terapie Intensiva sunt 471 de persoane internate. Numarul-record inregistrat miercuri, 16 septembrie, vine in urma a 26250 de teste prelucrate.

„Astazi este ziua cu 1713 cazuri din aproape 26.000 de teste lucrate. Trebuie vazuta aceasta crestere in contextul evaluarii mai multor teste, dar si in contextul evaluarii anumitor focare din anchetele epidemiologice. Noi obisnuim sa evaluam zilnic, la sapte zile, la 14 zile. Dupa cum spuneam, suntem intr-o luna in care vom avea o fluctuatie a numarului de cazuri, si dupa numarul de teste, dar si luna cu cele mai multe masuri de revenire la o cvasi-normalitate, incluzand aici inceperea anului scolar, luna de campanie electorala, reinceperea activitatii in restaurante, cinematografe, revenirea populatiei din concedii, aglomerarea din transportul in comun si alegerile de la sfarsitul lunii.

In aceasta perioada ati observat un transport in comun aglomerat, in care trebuie, poate, mentionat din nou ca trebuie respectate niste reguli. Stiu ca suntem grabiti, stiu ca au inceput activitatile economice, ca a inceput scoala, dar precautiile trebuie sa fie maxime. Estimam o crestere a numarului de cazuri”, a declarat ministrul Sanatatii la Digi24.

loading...
Ministrul Sanatatii Nelu Tataru sustine faptul ca in primul trimestru al anului viitor, tara noastra ar putea beneficia de un vaccin impotriva noului coronavirus.

„Comisia Europeana are in discutie, in acest moment, in evaluare si contractarea cu 6 firme producatoare. Sunt deja doua care au semnat contractul. Noi suntem acolo, urmeaza ca in primul trimestru al anului viitor sa beneficiem de un prim vaccin si in prima jumatate sa putem sa il si facem la noi in tara.

Aceasta pandemie poate fi trecuta doar cu respectarea unor reguli. Nu putem sa ne imunizam, decat trecand prin boala sau avand un vaccin. Nu stiu daca ne permitem sa trecem prib boala, in acest moment, fortat. Atunci vom aplica acele reguli si masuri care ne-au facut ca pana acum sa gestionam destul de bine aceasta pandemie”, a declarat Tataru.

sursa: ciao.ro

Comenteaza articolul

comments

Despre Edi Bumbescu

facebook-profile-picture
Contact: office@yabbmusic.ro