Tatal lui Emi Pian, la mila celorlalti detinuti din puscarie!

Tatal lui Emi Pian a ajuns intr-o situatie extrem de dificila la penitenciarul Rahova, acolo unde este condamnat la 5 ani si 10 luni de inchisoare.

Nicolae Duduianu, tatal lui Emi Pian, a ajuns intr-o situatie disperata la Penitenciarul Rahova. In varsta de 77 de ani, acesta a fost condamnat la 5 ani si 10 luni de inchisoare pentru ca ar fi lovit intentionat un barbat pe trecerea de pietoni. Pentru ca infractiunea este una grava si pentru ca avea antecedente penale, fostul sef al clanului Duduianu isi va efectua pedeapsa in regim inchis. Avocatul lui Pian Senior a povestit in fata instantei ca batranul a ajuns intr-o stare disperata din cauza problemelor de sanatate.

Nicolae Duduianu, a povestit avocatul, a scuferit doua atacuri cerebrale, are diabet, este cardiac, are probleme la coloana vertebrala si nu se poate deplasa decat cu ajutorul unui scaun cu rotile. Pian Senior a ajuns sa depinda de colegii de celula pentru a ajunge la toaleta si ”il spala ca pe un copil mic”.

”Aparatorul petentului solicita incuviintarea probei cu inscrisuri, respectiv acte medicale inainte ca petentul sa fie incarcerat. De asemenea, solicita emiterea unei adrese catre Penitenciar R_____ pentru a se inainta fisa medicala a petentului, intrucat acesta sufera de mai multe boli, la momentul de fata se afla in carucior, este incadrat intr-un grad de handicap si la momentul de fata prin faptul ca este incarcerat in regimul inchis acesta nu poate beneficia de anumite libertati care l-ar putea efectiv sa se poata ingriji pe sine. La acest moment este efectiv la mila colegilor de camera care il dau jos din pat in duc la toaleta, il spala ca pe un copil mic pentru ca nu poate la momentul de fata. Depune la dosar inscrisuri medicale. (…)

loading...
Aparatorul (…) apreciaza ca petentul are un grad de risc scazut, avand in vedere ca este o persoana care are peste 77 de ani, o persoana care se afla imobilizata in carucior, nu poate merge singura, o persoana care a suferit 2 AVC–uri, este cardiac, are diabet, cu probleme de coloana si de aceea nu poate merge. Arata ca nu s-a avut in vedere starea petentului de sanatate, nevoile si abilitatile persoanei condamnate asa cum se arata art. 39 din Legea nr.254/2013 privind executarea pedepselor. Avand in vedere starea de sanatate a petentului, fiind intr-un regim inchis acesta nu poate beneficia de anumite servicii. Arata ca la momentul de fata desi este diabetic, desi este bolnav, este cardiac – acesta nu primeste niciun fel de tratament.

Apreciaza ca la acest moment trebuie avuta in vedere starea de sanatate a petentului si ceea ce este uman pentru petent, chiar daca a gresit, isi ispaseste pedeapsa pentru ceea ce a facut, dar totusi nu trebuie sa fie pedepsit mai mult decat este necesar, avand in vedere starea acestuia de sanatate. In regim inchis petentul nu beneficiaza de tratament medical adecvat, nu este scos, nu se poate misca, nu se poate deplasa, in regimul semideschis ar putea avea mai multe beneficii si mult mai multe persoane care sa il poata ingriji si ar avea o mai mare miscare de libertate si astfel ar putea sa se ingrijeasca pe sine. Solicita a se avea in vedere actele depuse la dosar si sa se dispuna in consecinta”, se arata in dosarul instantei realizat ca urmare a plangerii lui Niculae Duduianu impotriva Penitenciarului Rahova.

Judecatorii nu s-au lasat deloc impresionati de povestea relatata de avocatul lui Pian Sr. Mai mult, acestia au sesizat faptul ca in 2019, acesta a comis o tentativa de omor desi se afla in aceeasi situatie medicala cum este cea de astazi.

Ca urmare a acestui fapt, instanta a respins cererea lui Nicolae Duduianu de schimbare a regimului de detentie si l-au obligat pe acesta sa plateasca 300 lei cheltuieli de judecata.

sursa: wowbiz.ro

Comenteaza articolul

comments

Despre Edi Bumbescu

facebook-profile-picture
Contact: office@yabbmusic.ro