Masca de protectie, obligatorie pe strada? Declaratiile lui Nelu Tataru

Pandemia de coronavirus face ravagii. Autoritatile au decis sa ia masuri in cazul in care situatia epidemiologica din urmatoarele zile o va impune.

Pandemia de coronavirus a creat probleme imense pentru Romania. Din cauza cresterii numarului cazurilor de Covid-19, Nelu Tataru a vorbit despre obligativitatea mastii de protectie in spatiile deschise.

Chiar daca masca de protectie s-a impus in zonele cele mai afectate de coronavirus, Nelu Tataru a anuntat ca aceasta regula nu este in discuie la nivel national.

Odata cu cresterea numarului de noi cazuri, impunerea mastii de protectie ar trebui deja facuta in Capitala. In ultimele 24 de ore, au fost raportate nu mai putin de 539 de noi cazuri de infectare in Bucuresti.

loading...
„Avem o legislatie care, in acest moment, pune obligativitatea purtarii mastii in spatiile inchise, in transportul in comun, la birouri, in scoli si adaptate de fiecare comitet judetean pentru situatii de urgenta, in functie transmiterea in comunitate in localitatile respective. Dupa cum ati putut vedea, sunt localitati sau comitete judetene pentru situatii de urgenta care au luat decizia de a purta masca la distanta de 100 de metri de scoli sau in zonele aglomerate publice. Ramane in functie de evolutia fiecarei localitati in parte sa se ia aceste decizii. Recomandam inca de pe acum purtarea mastii pe strada in Municipiul Bucuresti. Obligativitatea o veti vedea in zilele urmatoare, cand comitetul Muncipiului Bucuresti pentru coordonarea interventiei, dupa evaluarile pe care le vom avea in urmatoarele 48 de ore, va impune sau nu aceasta restrictie”, a spus Nelu Tataru.
Prin urmare, daca numarul cazurilor cu noul coronavirus creste in Bucuresti, mai exact 2,26 la mia de locuitori, masca de protectie ar putea deveni obligatorie si in spatiile deschise.

sursa: kanald

Comenteaza articolul

comments

Despre Edi Bumbescu

facebook-profile-picture
Contact: office@yabbmusic.ro