Nelu Tataru, despre posibilitatea ca Bucurestiul sa intre in carantina

Ministrul Sanatatii, Nelu Tataru, a declarat, referitor la intrarea in carantina a Capitalei, ca nu se ia in calcul acest lucru in momentul de fata, desi exista specialisti care spun ca „ar trebui sa ne inchidem doua luni”. Ministrul Sanatatii e de parere ca momentan cea mai inteleapta varianta e ca toata lumea sa respecte normele de protectie.

„Se merge strict pe acele masuri locale, dar si masuri restrictive in vederea scaderii numarului de cazuri noi prin scaderea transmiterii.

In contextul in care vom avea o transmitere libera accentuata cu o crestere exponentiala a numarului de cazuri se vor lua si alte decizii. Deocamdata nu avem in discutie carantinarea Bucurestiului (…) Sa ne inchidem o luna? Sunt specialisti care spun ca ar trebui sa ne inchidem doua luni.

Din punctul meu de vedere, ar trebui sa respectam niste restrictii pe care le-am impus inca de la inceputul acestei pandemii si sa ne gandim la cei de langa noi care nu mai sunt din cauza acestei pandemii, sa ne gandim la cei care sufera si sa ne gandim la un corp medical care sunt aceiasi de la inceputul acestei pandemii si merg in continuare.

loading...
Tin sa le multumesc inca o data pentru acest lucru. Suntem impreuna, suntem acolo si sper ca cei care furnizeaza aceste cazuri care inainte de ajunge in spital nu cred in aceste cazuri, sa isi reaseze un pic atitudinea cat si discursul (…) In acest moment suntem pe o crestere progresiva. In anumite localitati deja a inceput sa fie crestere exponentiala. Acolo se vor lua decizii un pic mai drastice. Noi vorbeam foarte mult acum trei luni de 2.800 de cazuri pe zi. Putem ajunge la aceste cazuri nerespectand nimic.”, a spus ministrul Nelu Tataru.
De asemenea, premierul Ludovic Orban spunea ieri ca s-ar putea ajunge la carantinarea anumitor zone din Bucuresti doar daca rata de infectare cu coronavirus trece de 3 la mia de locuitori. Daca se va ajunge in aceasta situatie, toate scolile din Bucuresti trec in scenariul rosu si se va invata exclusiv online, a mai spus Orban.

„E reglementat in hotararea de guvern. Daca e depasita rata de incidenta de 3 la 1000 de cazuri cumulate pe ultimele 14 zile, scolile vor trece in regim de online integral. De asemenea, trebuie facuta o evaluare foarte serioasa si se poate ajunge la carantinarea anumitor zone. Speram sa nu se ajunga aici. Sper ca oamenii vor intelege situatia prin care trecem si ca vor avea grija”.

sursa: romaniatv.net

Comenteaza articolul

comments

loading...

Despre Edi Bumbescu

facebook-profile-picture
Contact: office@yabbmusic.ro