Raed Arafat: Intram in logica medicinei de dezastre. Se poate ajunge la 100 de cazuri zilnic la ATI!

Raed Arafat avertizeaza ca numarul zilnic de cazuri la terapie intensiva va creste substantial in urmatoarea perioada. Seful DSU a precizat ca in astfel de situatii se poate ajunge si la luarea unor decizii extreme.

Raed Arafat spune ca se asteapta ca numarul de pacienti care intra zilnic la terapie intensiva sa ajunga la 100. Prin urmare, seful DSU avertizeaza ca sistemul de sanatate clasic trebuie sa se adapteze la masurile solicitate de medicina dezastrelor.

„Noi nu mai vorbim de epidemiologie, incet-incet intram in logica medicinii de dezastre. Poate acest aflux de pacienti va dura cel putin vreo 4-5-6 saptamani. Or sa vina din urma pacientii care apar acum, cazurile de 3-4-5 mii si, normal, vin din urma si cazurile de terapie intensiva. Daca luam numai 5% din fiecare zi sa intre in terapie intensiva, ne dam seama ca vom ajunge in anumite zile in care vom avea si 100 pacienti care vor intra in terapie intensiva.

Asta inseamna adaptarea sistemului la ce nu a fost sistemul obisnuit si introducea mecanismelor de lucru adaptate dupa concepte de medicina de dezastre”, a explicat Raed Arafat la o videoconferinta organizata de profit.ro.

loading...
Seful DSU a precizat ca in astfel de situatii se poate ajunge si la luarea unor decizii extreme, la care autoritatile spera sa nu se ajunga niciodata.

Grupul pentru Comunicare Strategica a anuntat 4.724 cazuri noi de infectare cu noul coronavirus in ultimele 24 de ore. La Terapie Intensiva sunt internati in prezent 824 pacienti diagnosticati cu COVID-19. De asemenea, peste 100 de persoane infectate cu SARS-COV2 au murit in ultimele 24 de ore.

Pana astazi, 27 octombrie, pe teritoriul Romaniei, au fost confirmate 217.216 cazuri de persoane infectate cu noul coronavirus (COVID – 19). 155.630 de pacienti au fost declarati vindecati.

Distinct de cazurile nou confirmate, in urma retestarii pacientilor care erau deja pozitivi, 1.084 de persoane au fost reconfirmate pozitiv.

Ministrul Sanatatii, Nelu Tataru, a facut vineri un nou apel la respectarea normelor de protectie pentru limitarea raspandirii SARS-CoV-2, afirmand ca pandemia ”nu se transeaza in spitale”, chiar daca se fac eforturi sa se asigure suficiente paturi pentru tratament la ATI sau in celelalte sectii COVID-19.

sursa: romaniatv.net

Comenteaza articolul

comments

Despre Edi Bumbescu

facebook-profile-picture
Contact: office@yabbmusic.ro