Romania ar putea ajunge la 5.000-7.000 de cazuri, peste zece zile

Raed Arafat, seful Departamentului pentru Situatii de Urgenta, a sustinut la Antena 3 faptul ca exista riscul ca peste 10 zile Romania sa aiba intre 5.000 si 7.000 de cazuri de COVID pe zi, in cazul in care problema raspandirii virusului nu va fi rezoltata prin restrictii.

Seful DSU sustine ca raspandirea comunitara a virusului este foart extinsa, iar in acest caz este posibila cresterea dramatica a numarului de cazuri.

”Daca nu se va rezolva problema raspandirii si va continua in acelasi trend, este posibil sa ajungem acolo. Daca masurile care se iau au un impact, atunci este posibil sa vedem o incetinire”, a precizat Raed Arafat.

De asemenea, Arafat a declarat ca autoturitatile romane se pregatesc pentru administrarea si distribuirea viitorului vaccin pentru coronavirus.

loading...
”Va fi o provocare logistica, de transport, de administrare, de organizarea locurilor, de distribuire. Pentru acest lucru va exista o colaborare intre Ministerul Sanatatii, Ministerul Afacerilor Interne si Ministerul Apararii. Depinde cum vor veni dozele. Eu ma indoiesc ca vor veni toate dozele, ele vor veni treptat. Trebuie stabilite exact prioritatile, avem personalul medical, medicii, asistentele, ambulantierii, si bineinteles persoanele vulnerabile, cu comorbiditati…. Este o problema de siguranta la nivel national. Si va fi suportat de stat”, a explicat Raed Arafat.

sursa: romaniatv.net

Comenteaza articolul

comments

Despre Edi Bumbescu

facebook-profile-picture
Contact: office@yabbmusic.ro