UN CUNOSCUT CANTARET IESEAN A FOST INFECTAT CU COVID-19.

Silviu Hutanu, un cunoscut cantaret din Iasi, in varsta de 37 de ani, se lupta cu ultimele puteri cu virusul ucigas. Acesta este internat la Terapie Intensiva si are urgent nevoie de un tratament cu plasma hiperimuna.

Silviu Hutanu, artist iesean, membru al formatiei SoundCheck Band si unul dintre cei mai buni instrumentisti din Iasi, are nevoie de ajutor. Acesta este internat in sectia de Terapie Intensiva la Spitalul de Neurochirurgie din Iasi si are nevoie urgenta de un tratament cu plasma.

Starea cantaretului s-a inrautatit treptat, iar in prezente este aproape de un punct critic. Familia acestuia, colegii de breasla si fanii au lansat un apele disperat de ajutor si ii roaga, pe cei care pot, sa mearga sa doneze plasma pentru el.

„In zilele de 10 si 11 octombrie, fratele meu a inceput sa aiba simptome. Simptomele au debutat cu febra si stare generala de rau. Luni, 12 octombrie, a mers la Institutul Regional de Oncologie din Iasi pentru a-si face testul PCR, testul de depistare a infectiei cu COVID-19. Pe data de 13, dupa ce rezultatul testului a iesit pozitiv, a fost internat la Spitalul „Cai Ferate” din Iasi.

loading...
Pentru ca starea lui s-a inrautatit si avea nevoie de mai mult suport de oxigen, medicii au decis sa-l transfere la sectia de Terapie Intensiva de la Spitalul de Neurochirurgie din Iasi. Din ceea ce stim noi, Silviu nu avea alte probleme medicale, ci numai hipertensiune.

Va rugam sa fiti alaturi de fratele meu si sa mergeti la CRTS pentru a dona plasma hiperimuna. Acesta poate fi cel mai mare sprijin terapeutic pentru Silviu”, incheie Alex Hutanu.”, a spus Alex Hutanu, fratele lui Silviu, potrivit biz.ro.

Medicii de la Spitalul de Neurochirurgie din Iasi spun ca starea lui Silviu este momentan stabila, dar, ca si in cazul altor pacienti cu COVID-19, acest lucru se poate modifica de la minut la minut. Evolutia infectiei si daunele provocate sunt incerte, iar cea mai buna solutie este un tratament cu plasma administrat cat mai repede.

„Pacientul este ventilat non-invaziv. Din pacate, starea unui pacient internat in sectia de Terapie Intensiva este imprevizibila. In ceea ce priveste tratamentul cu plasma hiperimuna, recomandat ar fi sa-l primeasca cat mai repede. La unii pacienti functioneaza, la altii nu se observa rezultate, dar trebuie incercat absolut tot ceea ce ne sta in putinta”, a declarat dr. Florin Gramada, purtator de cuvant la Spitalul de Neurochirurgie din Iasi, pentru sursa citata.

Intreaga comunitate artistica din Iasi s-a mobilizat si a distribuit cazul tanarului, rugandu-i pe cei care pot sa ajute sa o faca repede.

sursa: cancan.ro

Comenteaza articolul

comments

Despre Edi Bumbescu

facebook-profile-picture
Contact: office@yabbmusic.ro