Anuntul facut de Raed Arafat! Se dau 2.500 de lei pe luna!

Guvernul doreste marirea capacitatii sistemului sanitar din Romania in fata pandemiei. Toti cei care vor intra voluntar in sistemul medical, vor primi cate 2.500 de lei pe luna.

In sedinta de Guvern de joi, s-a discutat pregatirea unei ordonante de urgenta prin care studentii la medicina care vor sa se inscrie voluntar sa ajute cadrele medicale in timpul pandemiei, vor primi cate 2.500 de lei pe luna.

„Referitor la OUG pentru masuri noi in asistenta medicala pentru prevenirea si combaterea efectelor pandemiei COVID-19, care a fost in prima lectura, ordonanta prevede acordarea dreptului de libera practica temporara medicilor absolventi ai facultatilor de Medicina, medicilor rezidenti, indiferent de anul de pregatire in rezidentiat, pe durata situatiei cu care ne confruntam cu SARS-CoV-2, astfel incat sa poata sa lucreze sub supraveghere in spitale si sa asiste in sectiile in care sunt ingrijiti pacientii care sufera de COVID-19”, a fost anuntul facut de Raed Arafat.

Pentru a primi acesti bani, studentii la medicina trebuie sa aiba 120 de ore pe luna, activitate in spital.

loading...
„La fiecare luna se asteapta o activitate de aproximativ 120 de ore, iar, la finalul fiecarei luni, studentul va primi un premiu in cuantum de 2.500 lei. Plus, cei care vor fi in alte localitati decat centrele universitare unde studiaza sau localitatile de domiciliu sau resedinta vor primi o diurna, plus cazarea si masa gratuite din partea autoritatilor sau a unitatii sanitare unde vor activa”, a precizat Arafat.
Acesta a mai precizat faptul ca aceasta masura este ”extrem de importanta” pentru sistemul medical in aceste momente.

sursa: kanald

Comenteaza articolul

comments

Despre Edi Bumbescu

facebook-profile-picture
Contact: office@yabbmusic.ro