Carantina in 5 orase mari din Romania! De cand intra in vigoare masura?

Situatia pare sa scape de sub control in anumite zone ale tarii. Numarul cazurilor noi de coronavirus a crescut foarte mult, astfel ca pentru a opri raspandirea virusului, autoritatile au decis carantinarea mai multor orase.

Dupa Sibiu, acum, alte 5 orase mari din tara urmeaza sa intre in carantina, avand in vedere ca numarul celor care au fost depistati pozitiv cu COVID-19 a crescut alarmant in ultimele zile.

Presedintele Klaus Iohannis, dar si premierul Ludovic Orban au mentionat in repetate randuri ca nu se impune, in momentul de fata, o carantina totala la nivelul intregii tari. Acesta este motivul pentru care s-a luat decizia ca in carantina sa intre doar zonele unde numarul cazurilor noi de coronavirus este foarte mare.

Astfel, Comitetul pentru Situatii de Urgenta Alba a decis ca 5 orase si o comuna din Alba sa intre in carantina incepand de marti, 17 noiembrie 2020, potrivit libertatea.ro .

loading...
Orasele care vor intra in carantina sunt Alba Iulia, Blaj, Sebes, Cugir, Abrud, dar si comuna Ciugud. Decizia a fost luata de autoritati dupa ce rata de infectare cu noul coronavirus a crescut in aceste zone, aceasta fiind cuprinsa intre 6 si 10 la mia de locuitori. La nivelul judetului Alba, rata de infectare a atins valoarea de 6,04 la mia de locuitori.

Carantina se va institui incepand de marti, 17 noiembrie 2020, ora 0:00. Pentru o perioada de 14 zile, locuitorii din aceste orase se vor putea deplasa in afara zonelor carantinate doar daca vor avea motive bine intemeiate si doar in baza unei declaratii pe propria raspundere sau daca au asupra lor o legitimatie de serviciu sau o adeverinta eliberata de angajator. Vor fi interzise anumite activitati economice, dar si intrarea si iesire din zonele carantinate prin alte zone decat cele deschise circulatiei publice.

Inainte sa fie luata decizia instituirii carantinei in cele 5 orase din Alba si in comuna Ciugud, reprezentatii autoritatilor au hotarat ca si Sibiul sa intre in carantina, masurile fiind in vigoare incepand de luni, 16 noiembrie, ora 05:00.

sursa: kanald

Comenteaza articolul

comments

Despre Edi Bumbescu

facebook-profile-picture
Contact: office@yabbmusic.ro