Carantina totala in Romania?

Intra Romania in stare de urgenta? Aceasta este intrebarea la care a raspuns premierul Ludovic Orban.

In spatiul public au aparut tot mai multe informatii legate de o stare de urgenta impusa imediat in perioada urmatoare alegerilor parlamentare. Insa Ludovic Orban a facut precizari despre aceasta ipoteza.

Ludovic Orban a oferit declaratii importante intr-o conferinta de presa, despre carantinarea totala a tarii. Starea de urgenta ramane o varianta care poate fi luata in calcul. Asta daca numarul infectarilor cu noul coronavirus va creste in perioada urmatoare. Premierul Romaniei nu a confirmat ipoteza, dar prin raspunsul sau nu a reusit sa o infirme in totalitate.

„In masura in care lucrurile raman sub control, in masura in care numarul de infectari nu va creste nu va fi necesara o astfel de masura. Stiti foarte bine ca noi am spus foarte clar ca nu ne dorim sa impunem masuri de restrictii. Am ajuns in situatia de a impune masuri, in care, de fapt, vrem sa protejam sanatatea urmarind nivelul de infectare, rata de raspandire a virusului pentru a salva sanatatea oamenilor”, a explicat premierul Romaniei.

loading...
Ludovic Orban spera ca odata cu trecerea timpului cazurile de infectare cu Sars CoV-2 sa se diminueze. Premierul Romaniei vrea ca cetatenii sa-si petreaca Sarbatorile de Iarna in liniste.

„Eu imi doresc sa ajungem la 0 infectari, eu imi doresc sa petrecem Craciunul linistiti dar depinde de fiecare dintre noi. Daca avem grija de noi si de ceilalti vom ajunge mai repede la normalitate”, a adaugat Ludovic Orban.

De altfel, Guvernul va lua masurile necesare pentru a creste capacitatea de lupta impotriva pandemiei, a adaugat premierul Romaniei.

„De fiecare data spun acest lucru, ar fi mult mai simplu sa respectam regulile, sa nu ajungem in situatia de a pune presiune atat de mare pe personalul medical din sectiile de terapie intensiva.Cred ca oricine ar vedea o sectie de Terapie Intensiva si-ar pune masca si noaptea.Trebuie sa inteleaga oamenii ca protejarea este mult mai usoara, decat sa ajungi sa te imbolnavesti”,a conchis Ludovic Orban.

Pana marti, 17 noiembrie, pe teritoriul Romaniei, au fost confirmate 373.474 de cazuri de persoane infectate cu noul coronavirus (COVID – 19).
De asemenea, 253.244 de pacienti au fost declarati vindecati. In ultimele 24 de ore, 8.262 romani au fost infectati cu noul coronavirus.

loading...
Din pacate, bilantul deceselor cauzate de virusul COVID-19 creste pe zi ce trece. 9.261 de romani au murit, in total, pe teritoriul Romaniei, dupa ce au fost infectati cu virusul Sars-Cov-2.

sursa: kanald

Comenteaza articolul

comments

Despre Edi Bumbescu

facebook-profile-picture
Contact: office@yabbmusic.ro