Klaus Iohannis, despre masurile de restrictie

Presedintele Romaniei este de parere ca restrictiile impuse in Romania au avut deja efect. Ce a declarat acesta.

Klaus Iohannis a vorbit joi despre restrictiile impuse in Romania si despre faptul ca acestea isi fac deja efectul.

”Va multumesc pentru ca de luni de zile sunteti implicati impreuna cu Guvernul si cu mine in gestionarea acestei pandemii. Este o perioada extrem de complicata si zlinic apar noi provocari, insa pana acum noi am facut fata si impreuna cu dumneavoastra intentionez sa facem fata si in continuare acestor provocari.

Va reamintesc ca pe primul loc este sanatatea romanilor! Insa pentru asta e nevoie de masuri care vin in principal din doua zone. Prima zona este cea de protectie si vorbim aici de masuri care au fost luate de catva timp de Guvernul Orban. Este vorba despre portul mastii, distantare, igiena.

loading...
Al doilea pachet mare de masuri se refera la mobilitate. Trebuie sa luam masurile adecvate, care se impun la momentul respectiv pentru a reduce mobilitatea populatiei. Asta inseamna ca reducem posibilitatea de contact intre persoanele infectate si cele sanatoase”, a declarat Presedintele.

De asemenea, Presedintele Klaus Iohannis este multumit de masurile luate pana acum in Romania, dar mai ales de efectul acestora.

”Deja, putem sa observam ca masurile luate de Guvern acum cateva saptamani, care la momentul respectiv au dus la dezbateri de tot felul, deja dau primele rezultate. Acum 3-4 saptamani, numarul de cazuri crestea de la saptamana la saptamana foarte mult si acum cred ca suntem deja in a treia saptamana in care numarul de cazuri maxim se situeaza in jurul a 10.000 si sunt multe zile in care numarul de noi infectari este sensibil sub 10.000. NU putem sa spunem ca am reusit sa ingradim pandemia dar avem confirmarea ca masurile care s-au luat acum cateva saptamani au dat rezultate.

Aceste rezultate, chiar daca exista si arata ca masurile pe care le luam sunt bine gandite, nu au fost suficiente. Nu au fost suficiente fiindca vedem ca la ATI numarul de persoane infectate creste. Vedem ca in fiecare zi numarul de decese creste. Mult prea multi romani mor de aceasta boala si atunci evident ca s-a impus un nou set de masuri restrictive”, a adaugat Klaus Iohannis.

”Noul set de masuri luate in plan national sunt bine gandite, sunt masurile corecte si sunt masurile de la care asteptam rezultate peste 2, maximum 3 saptamani. Acesta masuri care au fost stabilite si sunt in vigoare de la inceputul acestei saptamani sunt masuri care trebuie implementare ferm, corect, clar si explicate”, au fost concluziile Presedintelui.

sursa: kfetele.ro

Comenteaza articolul

comments

Despre Edi Bumbescu

facebook-profile-picture
Contact: office@yabbmusic.ro