Klaus Iohannis s-a razgandit cu privire la unele restrictii

Presedintele Klaus Iohannis a declarat vineri ca alaturi de Guvern a fost luata decizia sa fie lasate sa functioneze pietele in spatii deschise, deoarece este toamna, iar micii agricultori vin sa isi vanda produsele si romanii isi fac in aceasta perioada aprovizionarea pentru iarna. Seful statului a adaugat ca vor fi facute verificari, iar acolo unde nu se poate ca acesteaa sa functioneze, vor fi luate masuri mai dure.

Presedintele Klaus Iohannis a declarat, vineri, ca noile masuri restrictive care urmeaza sa fie aplicate in contextul pandemiei de COVID-19 au fost discutate cu specialisti si se asteapta ca acestea sa aiba rezultate peste doua saptamani.

„Aseara am vorbit despre masuri mai degraba generic, mai ales eu in deschiderea sedintei de Guvern si am vorbit despre inchideri de piete si targuri, insa discutand mai in detaliu cu Guvernul am ajuns la concluzia ca probabil ca solutia cea mai inteleapta ar fi sa se inchida pietele care sunt in spatii inchise si sa se lase sa functioneze, daca lucrurile nu se agraveaza, pietele in spatii deschise, fiindca este toamna. Sunt mici agricultori care acum vor sa vina sa isi vanda produsele. Este perioada in care foarte multi romani isi fac proviziile pentru iarna si atunci pietele in spatii deschise, deci pietele traditionale taranesti vor ramane deschise. Sigur si aici trebuie respectate cu sfintenie toate normele. Vor fi evident verificari si acolo unde vedem ca nu se poate, vom lua masuri mai dure”, a declarat Klaus Iohannis vineri la Consiliul Judetean Maramures, intrebat de ce pietele au fost inchise, iar supermarketurile au fost lasate deschise si daca nu ii e teama ca se vor aglomera astfel magazinele.
loading...
Premierul Ludovic Orban explica restrictiile decise pentru a preveni raspandirea COVID-19, afirmand ca vor fi suspendate pietele aflate in spatiu inchis, insa primariile pot organiza piete volante, dar pentru producatori, nu pentru cei care nu au muncit niciodata pamantul. In ceea ce priveste functionarea teraselor, prim-ministrul a sustinut ca unele terase s-au transformat in spatii inchise si ca in Bucuresti, in Centrul Vechi si in Parcul Herastrau, unele terase au devenit „locuri de petrecere”.

sursa: romaniatv.net

Comenteaza articolul

comments

Despre Edi Bumbescu

facebook-profile-picture
Contact: office@yabbmusic.ro