Ministrul Muncii: Bugetarii nu vor mai primi unele sporuri daca lucreaza de acasa sau prin telemunca

Violeta Alexandru a anuntat, vineri, ca angajatii din institutiile publice nu vor mai beneficia de anumite sporuri de munca in conditii in speciale daca vor alege sa lucreze de acasa sau in regim de telemunca. Ministrul Muncii le-a transmis angajatorilor sa le comunice angajatilor care sunt avantajele continuarii activitatii si care sunt repercusiunile la nivel salarial.

„Ii rog pe angajatori, mai ales pe cei din institutiile publice, sa comunice angajatilor care sunt avantajele, si anume ca isi pot continua activitatea, si care sunt, mai ales pentru sistemul public, repercusiunile cu privire la nivelul salarial. E vorba de sporuri.

Unele sporuri au legatura cu spatiul de lucru din institutiile publice, cum ar fi de exemplu, cel care priveste conditiile speciale, asa numitul spor de antena, respectiv indemnizatia de hrana”, a precizat Violeta Alexandru, in cadrul unei conferinte de presa.

Ministrul Muncii a precizat ca dorinta autoritatilor este „sa se inteleaga ca obiectivul este protejarea sanatatii populatiei. Sanatatea populatiei inseamna evitarea zonelor aglomerate”.

„Nu ne dorim sa intrerupem activitatea companiilor si nici a angajatilor astfel incat ei sa sufere peste cateva saptamani la ziua de salariu atunci cand nu mai incaseaza sumele pe care se bazau.

loading...
Nu ne dorim sa intrerupem activitatea, de aceea am gandit sa reglementam in continuare obligatia angajatorului de a organiza echipa sa de lucru astfel incat oamenii sa poata lucra de acasa sau din alte spatii fara sa le fie afectate drepturile”, a precizat Violeta Alexandru.

De asemenea, ministrul a afirmat ca a solicitat Inspectiei Muncii sa elaboreze un ghid pentru angajatori, asa incat sa stie care sunt modificarile necesare in sistemul REVISAL, pentru incadrarea in telemunca sau munca la domiciliu.

„Am cerut Inspectiei Muncii sa elaboreze si sa afiseze chiar de astazi, si vor verifica acest lucru, un ghid care sa explice angajatorilor si care sa fie la dispozitia angajatilor in masura in care doresc sa se asigure ca angajatorii fac ce trebuie si iau masurile corespunzatoare, din care sa rezulte ce trebuie modificat in Revisal atunci cand persoana trece in regim de munca la domiciliu, respectiv in telecmuna

Sunt cateva modificari care trebuie incluse in platforma salariatilor din Romania. Vreau sa fie foarte clar pentru a nu exista nicio problema ulterior aceastei perioade”, a mai precizat ministrul Muncii.

sursa: romaniatv.net

Comenteaza articolul

comments

Despre Edi Bumbescu

facebook-profile-picture
Contact: office@yabbmusic.ro