Prognoza meteo iarna 2020-2021: Cand vin ninsorile peste Romania?

Prognoza meteo iarna 2020-2021: In unele zone din tara a nins deja, desi este de abia inceputul lunii noiembrie. Iata prognoza meteo pentru iarna 2020-2021!

Prognoza meteo iarna 2020-2021. Meteorologul Roxana Bojariu a afirmat ca cel mai probabil vom avea parte de ierni din ce in ce mai calde, insa cu episoade de viscol si temperaturi scazute

Temperatura medie a aerului va avea valori apropiate de cele normale pentru acest interval, la nivelul intregii tari.

Regimul pluviometric estimat pentru aceasta saptamana se va situa in jurul celui normal pentru acest interval, la nivelul intregii tari.

Valorile termice vor fi apropiate de cele specifice pentru aceasta perioada, in toate regiunile.

loading...
Cantitatile de precipitatii vor fi apropiate de cele normale pentru acest interval, in cea mai mare parte a tarii.

„Nu se poate exclude aparitia unor ierni reci, dar cel mai probabil este sa avem ierni din ce in ce mai calde, cu episoade de viscol, temperaturi foarte scazute. Chiar daca vom vorbi despre episoade extreme scurte, impactul lor poate fi semnficativ.

Nu trebuie neglijate fenomenele extreme atunci cand vorbim despre incalzirea globala. Intr-o iarna calda, este de ajuns un episod foarte scurt de viscol, care poate da peste cap intreaga economie.

Este probabil sa avem ierni geroase, dar sansele sunt mult mai mici fata de acum 20-40-60 de ani”, a declarat Roxana Bojariu, potrivit B1.ro.

„Anul 2020 ar putea sa detroneze anul 2016 ca cel mai calduros an incepand cu a doua jumatate a secolului al XIX-lea, de cand avem observatii sistematice la nivel global si putem spune, de asemenea, ca acest lucru s-ar putea petrece in conditiile in care in Pacificul Tropical avem o faza negativa, nu pozitiva, ca in cazul anului 2016.

Nu este inca sigur, dar asa cum a pornit anul 2020, in orice caz e fie pe pozitia 1, fie pe pozitia 2 (…) Incalzirea globala isi spune si mai mult cuvantul in 2020, fata de anul 2016″, a mai spus meteorologul.

sursa: kanald

Comenteaza articolul

comments

Despre Edi Bumbescu

facebook-profile-picture
Contact: office@yabbmusic.ro