Romania revine la carantina!

Opt localitati din Timis, trei din Salaj, intre care si resedinta judetului, Zalau, si una din Cluj, respectiv municipiul Gherla, intra in carantina, ordinul fiind semnat, miercuri noaptea, de secretarul de stat Raed Arafat.

Grupul de Comunicare Strategica (GCS) a transmis, miercuri noaptea, ca la propunerea Comitetelor Judetene pentru Situatii de Urgenta din Cluj, Timis si Salaj, comandantul actiunii, secretarul de stat in MAI Raed Arafat a semnat ordinele de carantinare zonala pentru mai multe localitati. Este vorba de orasul Gherla, din judetul Cluj, de localitatile Becicherecu Mic, Dudestii Noi, Dumbravita, Fibis, Ghiroda, Giroc, Mosnita Noua si Pesac, din judetul Timis, precum si de localitatile Zalau, Cehu Silvaniei si Jibou din judetul Salaj.

Potrivit GCS, carantina zonala se instituie de joi, 5 noiembrie, si este valabila pentru o perioada de 14 zile.

In urma testelor efectuate la nivel national, fata de ultima raportare, au fost inregistrate 8.651 cazuri noi de persoane infectate cu SARS – CoV – 2 (COVID – 19), acestea fiind cazuri care nu au mai avut anterior un test pozitiv.

loading...
Coeficientul infectarilor cumulate la 14 zile, raportate la 1.000 de locuitori este calculat de catre Directiile de Sanatate Publica, la nivelul Municipiului Bucuresti si al judetelor. Mai jos aveti graficul realizat in baza raportarilor primite de CNCCI de la Directiile de Sanatate Publica:

Pana astazi, 7.419 de persoane diagnosticate cu infectie cu SARS – CoV – 2 au decedat. In intervalul 03.11.2020 (10:00) – 04.11.2020 (10:00) au fost raportate 146 decese (77 barbati si 69 femei), ale unor pacienti infectati cu noul coronavirus. Dintre acestea, 1 deces a fost inregistrat la categoria de varsta 20-29 de ani, 7 decese la categoria de varsta 40-49 de ani, 13 decese la categoria de varsta 50-59 de ani, 26 decese la categoria de varsta 60-69 ani, 51 decese la categoria de varsta 70-79 ani si 48 decese la categoria de peste 80 de ani.

138 dintre decesele inregistrate sunt ale unor pacienti care au prezentat comorbiditati, 4 pacienti decedati nu au prezentat comorbiditati, iar pentru 4 pacienti decedati nu au fost raportate comorbiditati pana in prezent.

sursa: ciao.ro

Comenteaza articolul

comments

Despre Edi Bumbescu

facebook-profile-picture
Contact: office@yabbmusic.ro