Romanii din aceste zone vor avea nevoie de declaratie!

Alte doua localitati vor intra in carantina incepand de astazi de la ora 20:00. Este vorba de orasul Eforie si satul Lazu, aflate in judetul Constanta. Judetul Constanta este foarte afectat de pandemia de Covid-19.

Autoritatile au decis carantinarea orasului Eforie si a satului Lazu dupa ce incidenta cazurilor a depasit 7,56 la mia de locuitori in orasul Eforie.
Carantinarea orasului Eforie si a satului Lazu va dura initial doua saptamani, insa ar putea fi prelungita.

Locuitorii din Eforie si Lazu se vor deplasa doar avand asupra lor o declaratie pe propria raspundere specifica pentru localitatile carantinate. In cazul in care se deplaseaza in interes de serviciu, persoanele sunt obligate sa prezinte legimitatia de serviciu sau adeverinta eliberata de societatea unde isi desfasoara activitatea.

Alegerile parlamentare 2020 vor avea loc pe 6 decembrie, iar premierul a anuntat ca restrictiile vor fi ridicate in acea zi pentru ca toti cetatenii Romaniei sa isi poata exercita dreptul constitutional.

loading...
„As vrea sa transmit un mesaj, ca exista o oarecare ingrijorare din partea cetatenilor privitoare la exercitarea dreptului de vot. In toate localitatile carantinate, care vor fi carantinate in data de 6 decembrie, cetatenii isi vor putea exercita dreptul de vot! Nu va exista restrictie in ceea ce priveste deplasarea cetatenilor la sectiile de votare pentru exercitarea acestui drept fundamental”, a declarat Ludovic Orban dupa sedinta conducerii PNL.
„De asemenea, toti cetatenii care se afla in izolare sau in carantina datorita faptului ca sunt infectati cu COVID, fie ca urmare a faptului ca vin dintr-o tara cu incidenta de infectare mai mare decat Romania si sunt carantinate 14 zile, fie persoane care au intrat in contact cu persoane bolnave, isi vor putea exercita dreptul de vot prin intermediul urnelor mobile, care vor fi transmise catre toti cetatenii care doresc sa voteze, sa vina urma mobila la ei acasa, din cauza faptului ca se afla in izolare la domiciliu sau in carantina”, a mai declarat Ludovic Orban.

sursa: kanald

Comenteaza articolul

comments

Despre Edi Bumbescu

facebook-profile-picture
Contact: office@yabbmusic.ro