Sarbatori in pandemie. Recomandarile OMS pentru Craciun si Revelion

Organizatia Mondiala a Sanatatii recomanda sa evitam petrecerile mari in familie de sarbatori, informeaza AFP, potrivit Agerpres.

„Este incredibil de dificil pentru ca, in special in perioada sarbatorilor, vrem foarte tare sa fim cu familia noastra. Insa in unele cazuri, a nu avea o mare reuniune de familie este optiunea cea mai sigura”, a subliniat Maria Van Kerkhove, insarcinata cu gestionarea pandemiei in cadrul OMS.

„Chiar daca nu puteti sarbatori impreuna anul acesta, puteti gasi mijloace de a sarbatori cand aceasta (pandemia) se va sfarsi”, a recomandat ea.

„Asa facem in familia mea si vom sarbatori pe cinste atunci cand (pandemia) se va sfarsi”, a marturisit Maria Van Kerkhove.

Potrivit lui Michael Ryan, tine de autoritati sa gaseasca echilibrul potrivit intre „riscurile pentru sanatate si riscurile sociale si economice” legate de restrictii in plina perioada a sarbatorilor, care pot genera „multe frustrari si multe critici”.

loading...
Grupul de Comunicare Strategica a anuntat marti 7.753 de cazuri noi de infectare cu coronavirus. In ultimele 24 de ore, 196 de persoane au decedat, inclusiv un copil. 1.204 pacienti sunt internati la ATI.
”Pana astazi, 24 noiembrie, pe teritoriul Romaniei, au fost confirmate 430.605 cazuri de persoane infectate cu noul coronavirus (COVID – 19). 304.188 de pacienti au fost declarati vindecati. In urma testelor efectuate la nivel national, fata de ultima raportare, au fost inregistrate 7.753 cazuri noi de persoane infectate cu SARS – CoV – 2 (COVID – 19), acestea fiind cazuri care nu au mai avut anterior un test pozitiv”, transmit autoritatile.

sursa: kanald

Comenteaza articolul

comments

Despre Edi Bumbescu

facebook-profile-picture
Contact: office@yabbmusic.ro