SCOLI inchise in continuare. Ludovic Orban anunta mentinerea cursurilor online

Premierul Ludovic Orban sustine ca in continuare scolile trebuie sa ramana inchise, chiar daca exista numeroase solicitari in acest sens. Orban afirma ca tarile care mai aveau scolile deschise le-au inchis intre timp, iar masura este una pentru protejarea parintilor si bunicilor.

SCOLI inchise. „Pana la o scadere semnificativa a numarului de infectari, invatamantul se va desfasura online. Am fost criticati si cand le-am pastrat deschise si cand le-am inchis. Aproape toate tarile care au pastrat deschise scolile, intre timp le-au inchis. Sigur ca elevii nu dezvolta forme severe, in scoala riscul de transmitere e mai mic, dar deschiderea scolilor presupune aglomeratie, o serie de alte activitati legate de mersul la scoala, care cresc riscul epidemiologic. Pentru a-i proteja pe elevi, pe parinti si bunici, am decis sa pastram scolile inchise”, a spus Ludovic Orban.

Presedintele Klaus Iohannis a declarat marti, intr-o conferinta de presa la palatul Cotroceni, ca saptamana viitoare va fi facuta publica strategia de vaccinare la nivel national impotriva coronavirusului. ”Vaccinarea se va face etapizat si va incepe pe grupe de populatie. E vorba in prima faza de personalul medical, cei aflati in grupele de risc, lucratorii din educatie, siguranta nationala, transporturi, energie, furnizarea de apa”, a precizat seful statului.

“Ne dorim sa protejam viata tuturor romanilor, sa avem o relansare economica robusta si sa deschidem cat mai repede scolile. Sa dam dovada de solidaritate si sa ne concentram cu totii pe solutii”, a precizat Iohannis.

loading...
Grupul de Comunicare Strategica a anuntat miercuri 10.269 de cazuri noi de persoane infectate cu noul coronavirus. De asemenea, au fost inregistrate in ultimele 24 de ore 168 de decese, inclusiv cinci alee unor persoane care nu aveau boli asociate. La ATI sunt internati 1.174 de pacienti diagnosticati cu COVID-19.

”Pana astazi, 18 noiembrie, pe teritoriul Romaniei, au fost confirmate 383.743 de cazuri de persoane infectate cu noul coronavirus (COVID – 19). 261.387 de pacienti au fost declarati vindecati. In urma testelor efectuate la nivel national, fata de ultima raportare, au fost inregistrate 10.269 cazuri noi de persoane infectate cu SARS – CoV – 2 (COVID – 19), acestea fiind cazuri care nu au mai avut anterior un test pozitiv”, releva datele transmise miercuri.

Cele mai multe cazuri noi sunt in Bucuresti – 1141, urmat de Constanta – 528, Cluj – 501, Iasi – 437, Brasov – 422.

Scolile si gradinitele de stat, ori private, s-ar putea deschide abia pe 8 decembrie. Adica la doua zile distanta de la alegerile parlamentare, timp in care salile de curs vor fi dezinfectate.

sursa: romaniatv.net

Comenteaza articolul

comments

Despre Edi Bumbescu

facebook-profile-picture
Contact: office@yabbmusic.ro