A murit unul dintre cei mai bogati oameni de afaceri din Romania.

Corneliu Idu, unul dintre cei mai puternici oameni de afaceri din Constanta, a murit in aceasta dimineata. Afaceristul in varsta de 70 de ani era confirmat cu coronavirus.

A murit unul dintre cei mai bogati oameni de afaceri din Romania. Surse medicale au declarat ca starea de sanatate a lui Corneliu Idu s-a agravat brusc, marti dimineata, iar cadrele medicale nu au reusit sa il salveze.

Corneliu Idu i-a sprijinit la inceputul carierei pe jucatorii de tenis constanteni Simona Halep si Horia Tecau. Afaceristul era si patronul arenelor de tenis IDU din statiunea Mamaia, unde s-a pregatit si campioana Simona Halep, pe care a ajutat-o sa castige Roland Garros la junioare.

Corneliu Idu avea 70 de ani si era printre cei mai bogati oameni de afaceri. Acesta detinea firme de shipping, dar si societati in domeniul activitatilor portuare. Corneliu Idu avea si o baza de tenis in statiunea Mamaia, unde s-au disputat mai multe competitii interne si internationale. De altfel, aceasta a gazduit in urma cu trei ani si meciul de Fed Cup dintre Romania si Marea Britanie.

loading...
Revista Forbes, care l-a inclus in Topul celor mai bogati romani, scria ca Idu este cunoscut in Constanta ca „un om afaceri important din punct de vedere financiar“ care „isi propusese sa puna pe picioare cel mai mare terminal de gaz petrolier lichefiat (GPL) de la Marea Neagra“. Averea acestuia este de aproximativ 130 de milioane de euro.

A murit unul dintre cei mai bogati oameni de afaceri din Romania. Companiile aflate in portofoliu lui Corneliu Idu sunt, pe langa Idu Shipping and Services SRL Constanta, si Octogon Shipping and Services SRL Constanta-actionar unic, Octogon Gas and Logistics SRL Constanta-actionar unic, Coremar S.A. Constanta-actionar, Boraz Holding AG. Zurich/Elvetia-actionar unic, Comvex S.A.Constanta-actionar majoritar, Tenis Club Idu SRL Mamaia-actionar unic.

sursa: romaniatv.net

Comenteaza articolul

comments

Despre Edi Bumbescu

facebook-profile-picture
Contact: office@yabbmusic.ro