Ce se intampla cu elevii care NU isi pornesc camera la orele online!

Monica Anisie a emis un ordin de ministru prin care se explica se intampla cu elevii care isi tin camerele inchise in timpul cursurilor online.

Se pare ca elevii care nu isi vor deschide camera in timpul cursurilor online, pot fi considerati absenti, potrivit ordinului de ministru semnat de Monica Anisie.

Modificarea specificata in ordinul de ministru stabileste faptul ca daca elevul nu isi porneste camera video si nu ”raspunde cerintelor cadrului didactic”, poate fi considerat absent. Daca acesta raspunde insa si comunica cu profesorul, nu poate fi considerat absent.

Articolul 14, litera f din OMEC 5.545/2020, modificat prin OMEC 6.200/2020 prevede acum ca elevii “au obligatia de a participa la activitatile desfasurate prin intermediul tehnologiei si al internetului; in caz contrar, elevul este considerat absent si se consemneaza absenta in catalog. Absenta poate fi motivata, in cazul justificate, in baza unei cereri scrise a elevului major/a parintelui/a tutorelui legal instituit.

loading...
In situatia in care elevul raspunde cerintelor cadrului didactic, indiferent daca are sau nu in functiune sistemul audio-video, nu i se poate consemna absenta la ora de curs; exceptie fac orele destinate exclusiv evaluarii elevilor, la care acestia trebuie sa fie conectati audio-video“, informeaza Edupedu.ro.
Ordinul de ministru aduce precizari cu modul in care se pot motiva absentele la cursurile online: ”Absenta poate fi motivata, in cazul justificate, in baza unei cereri scrise a elevului major/a parintelui/a tutorelui legal instituit”, se mai arata in ordinul de ministru.

sursa: kanald

Comenteaza articolul

comments

Despre Edi Bumbescu

facebook-profile-picture
Contact: office@yabbmusic.ro