Veste trista pentru Adrian Nastase. Ce tragedie s-a intamplat in viata acestuia

Adrian Nastase trece prin clipe cumplite dupa ce un prieten foarte bun de al lui s-a stins din viata. Acesta indurerat a scris pe blogul sau un mesaj emotionant.

Fostul premier al Romaniei a postat un mesaj pe blogul sau, in care anunta trecerea in nefiinta a lui Gheorghe Lupes. Una dintre persoanele cu care a lucrat timp de mai multi ani si care a fost “un promotor al unei diplomatii profesioniste”.

„A murit Gheorghe Lupes, un distins diplomat cu care am lucrat, ani la randul, in Ministerul de externe si, ulterior, in Casa Titulescu. Dumnezeu sa-l odihneasca!

Adaug si comunicatul Fundatiei Europene Titulescu:

loading...
‘Fundatia Europeana Titulescu anunta, cu profund regret, trecerea in nefiinta a domnului Gheorghe Lupes, Secretar executiv al Asociatiei de drept international si relatii internationale (A.D.I.R.I.).

Diplomat de cariera, Gheorghe Lupes s-a nascut la 23 decembrie 1940, in localitatea Poduri, jud. Bacau. A fost absolvent al Institutului Politehnic din Bucuresti. A urmat cursuri postuniversitare de relatii internationale si comert exterior. In 1965, a intrat in Ministerul afacerilor externe si a activat in misiuni diplomatice la Belgrad, Washington, Lusaka, Harare si Bratislava.

Intre 1990 – 1992 a condus Directia Africa din cadrul ministerului. In 1994 a fost numit consul general al Romaniei la New York. In 2007 a fost ales Secretar executiv al A.D.I.R.I. A fost un bun cunoscator al limbilor engleza, franceza, sarbo-croata si rusa si a publicat numeroase articole pe teme de relatii internationale. In cadrul reuniunilor saptamanale ale Asociatiei pe care a coordonat-o in ultimii ani, a initiat dezbateri privind subiectele de actualitate ale lumii contemporane. A fost un promotor activ al unei diplomatii profesioniste, implicate si competente.

Fundatia Europeana Titulescu transmite sincere condoleante familiei indoliate”, a fost mesajul postat de Adrian Nastase pe blogul sau.

sursa: kanald

Comenteaza articolul

comments

Despre Edi Bumbescu

facebook-profile-picture
Contact: office@yabbmusic.ro