AM AFLAT DE CE AU FOST RETINUTI PATRU DINTRE LAUTARII LUI DAN BURSUC + CE AU GASIT PROCURORII IN VILELE ARTISTILOR

Mai multi lautari care au contract cu una dintre firmele controlate de Dan Bursuc au fost retinuti de anchetatori dupa ce ar fi inselat statul cu acte false, pentru a obtine ajutoarele oferite de stat angajatilor ramasi fara venituri din cauza pandemiei de COVID-19. CANCAN.RO va prezinta detalii exclusive din ancheta.

Muzicantii lui Bursuc au ajuns in arest la capatul unor descinderi in forta ale autoritatilor, care au ridicat din casele manelistilor bani, dar si multe alte bunuri care vor face obiectul unor expertize complexe. Politistii si procurorii au calculat deja prejudiciul provocat bugetului de stat.

Politistii Serviciului de Investigare a Criminalitatii Economice din Politia Sectorului 1 au descins, joi dimineata, la prima ora, la opt adrese din Bucuresti si Calarasi, de unde au fost aduse la audieri 12 persoane, dintre care 11 au fost lautari. Cel mai cunoscut dintre acestia a fost, conform unor surse judiciare, Cocos de la Calarasi, iar restul – instrumentisiti care cantau alaturi de el in ceea ce se numeste „Ansamblul Cocos”.

Surse apropiate anchetei au dezvaluit, pentru CANCAN.RO, ca, dupa ore in sir de audieri, s-a stabilit ca, din cei 11 lautari, sa fie retinuti numai patru, in conditiile in care restul de sapte nu reusisera sa obtina bani de la stat si au fost acuzati doar de tentativa de inselaciune.

loading...
Cei patru sunt acuzati ca ar fi depus la Agentia de Plati si Inspectie Sociala documente din care a rezultat faptul ca, pe fondul pandemiei, au ramas fara niciun venit, drept pentru care au nevoie de sprijin din partea statului. Ca urmare, din martie anul trecut si pana acum au incasat, lunar, cate 4.500 de lei.

Sursele citate au precizat ca, in timp ce incasau ajutorul de stat, cei patru ar fi aparut in diverse filmari, publicate pe Facebook, in care cantau la diferite nunti si botezuri. Aceleasi surse au spus, pentru CANCAN.RO, ca cei patru retinuti ar fi avut contracte cu firma „Ro Terra Music”, societate controlata de celebrul impresar Dan Bursuc.

Totusi, spun anchetatorii, cel putin deocamdata nu s-a probat implicarea lui Bursuc in comiterea presupuselor inselaciuni.

Politistii si procurorii au ridicat din locuintele suspectilor mai multe calculatoare, dar si telefoane mobile, pentru realizarea perchezitiilor informatice, in urma carora ar putea fi furnizate probe noi.

Pe langa aparatura electronica, autoritatile au indisponibilizat si mai multe sume de bani. Prejudiciul adus statului de cei patru interpreti de muzica de petrecere a fost stabilit undeva la aproximativ 80.000 de lei.

sursa: cancan.ro

Comenteaza articolul

comments

Despre Edi Bumbescu

facebook-profile-picture
Contact: office@yabbmusic.ro