Cand se va renunta la masca de protectie?!

Medicul Alexandru Rafila si Raed Arafat au vorbit despre intoarcerea la normalitate.

De cand a inceput campania de vaccinare anticoronavirus, tot mai multe persoane se gandesc la momentul in care restrictiile vor fi ridicate. Medicul Alexandru Rafila a declarat faptul ca o sa ceara Guvernului ca activitatile sa fie reluate in curand.

In cadrul unei conferinte de presa, Alexandru Rafila declara faptul ca o sa ceara Guvernului reluarea activitatilor in regim obisnuit pana in luna septembrie a acestui

„Trebuie sa gasim solutiile astfel incat si tara noastra sa se poata inscrie in randul tarilor care repornesc economia, repornesc activitatile sociale si lucrul acesta trebuie foarte clar asumat de actuala guvernare. Si aceasta comunicare haotica a guvernului trebuie sa inceteze! Sper ca, pana la sfarsitul lunii septembrie, aceasta campanie de vaccinare, toate cele 3 etape, sa fie incheiate! Acesta este parcursul corect, asta trebuie asumat politic foarte clar de actualul Guvern, incat la sfarsitul lunii septembrie sa putem demara toate activitatile economice si sociale din Romania!”, a afirmat Alexandru Rafila.

loading...
Si Raed Arafat, seful Departamentului pentru Situatii de Urgenta, a adaugat faptul ca doar in momentul in care 60-70% din populatie se va vaccina, abia atunci se va vorbit despre masca de protectie si purtarea ei in spatii deschise, respectiv inchise.

„La acest moment, din datele pe care le avem, inca putem transmite mai departe. Inca putem sa fim infectati, chiar daca nu facem boala in faza avansata pentru ca, sa zicem, ne-am vaccinat. Deci vaccinarea in primul rand protejeaza fiecare individ ca persoana, dar vaccinarea colectiva, mai ales dupa ce am ajuns la un anumit procent, protejeaza comunitatea. Pana nu atingem acest procent de 60-70% din populatie, normal ca purtarea mastii este recomandata.”, a spus Raed Arafat!

sursa: wowbiz.ro

Comenteaza articolul

comments

Despre Edi Bumbescu

facebook-profile-picture
Contact: office@yabbmusic.ro