Klaus Iohannis l-a convocat la Cotroceni pe ministrul Educatiei dupa confirmarea primului caz COVID la scoala

Presedintele Klaus Iohannis se intalneste joi cu ministrul Educatiei la Palatul Cotroceni. Intalnirea are loc in contextul aparitiei primului caz de infectare cu COVID-19 la scoala la patru zile de la redeschiderea scolilor.

Presedintele Klaus Iohannis l-a convocat, joi, la Palatul Cotroceni pe ministrul Educatiei, Sorin Cimpeanu. Sedinta are loc la ora 14.00.

Intalnirea dintre Klaus Iohannis si Sorin Cimpeanu are loc in contextul in care cele mai multe unitati de invatamant din tara au reluat, de luni, cursurile in format fizic, in localitatile unde rata cumulata a incidentei este mai mica de 1 la mie.

De asemenea, discutia este programata dupa aparitia primului caz de infectare cu coronavirus la o scoala din Bucuresti de la redeschiderea scolilor. Este vorba de o fetita de clasa a II-a de la scoala „Sfantul Andrei” din sectorul 6 al Capitalei. Bunica fetitei a fost confirmata luni cu Covid-19, iar fetita marti, zi in care ea nu a mai mers la scoala.

loading...
Ministrul Educatiei, Sorin Cimpeanu, a confirmat ca a fost depistat primul elev testat pozitiv cu coronavirus si ca s-au luat masurile necesare la unitatea de invatamant, potrivit Hotnews.

Ministrul Educatiei, Sorin Cimpeanu, a anuntat, miercuri, ca din a doua jumatate a lunii februarie, personalul din invatamant va avea „prioritate sistemica” la vaccinare.

„Am stabilit cu coordonatorul campaniei de vaccinare ca, inca din a doua jumatate a acestei luni, personalul din invatamant va avea o prioritate sistemica in cadrul procesului de vaccinare. Persoanlul din Educatie a demonstrat ca este prima cea mai numeroasa categorie dintre cele noua de lucratori esentiali care au disponibilitate de vaccinare, care doresc sa fie vaccinati in primul rand pentru a contribui la siguranta sanitara in scoli stiut fiind faptul ca incepand cu ziua de luni, 8 februarie, cea mai mare parte a scolilor din Romania isi desfasoara activitatea prin prezenta fizica”, a declarat, miercuri, Sorin Cimpeanu, miercuri, intr-o declaratie de presa.

Ministrul Educatiei si-a exprimat „increderea ca prin responsabilitatea fiecaruia dintre cei implicati in scoli nu vor aparea focare in asa fel incat nu vom fi nevoti sa inchidem scoli dupa ce le-am deschis”.

„Unde vor aparea astfel de situatii, impreuna cu Ministerul Sanatatii, DSP si toti cei indrituiti sa ia aceste decizii, nu vom ezita nicio clipa sa luam acele decizii care sa contribuie la siguranta in scolile din Romania”, a mai spus Sorin Cimpeanu.

sursa: romaniatv.net

Comenteaza articolul

comments

Despre Edi Bumbescu

facebook-profile-picture
Contact: office@yabbmusic.ro