Se instituie carantina intr-un oras din Romania!

Orasul Nadlac a intrat in carantina pe 14 februarie si lucuitorii vor putea circula doar cu declaratie timp de doua saptamani.

Din cauza cresterilor inregistrate in ceea ce priveste numarul infectarilor cu noul coronavirus, zona de vest este amenintata de noi masuri drastice. Astfel ca, in orasul Nadlac, s-a luat deja decizia carantinarii locuitorilor pe o perioada de 14 zile. Este important de mentionat faptul ca in acest oras se afla o imporatnta vama din Romania.

Rata de infectare cu virusul SARS-COV-2 a ajuns la 4,83 cazuri la mia de locuitori in orasul Nadlac.

„Se solicita Centrului National de Coordonare si Conducere a Interventiei emiterea Ordinului Sefului Departamentului pentru Situatii de Urgenta instituirea masurii de carantina zonala, incepand cu data de 14.02.2021 ora 22:00, pentru o perioada de 14 zile, pentru Orasul Nadlac, judetul Arad”, se arata in hotararea Comitetului Judetean pentru Situatii de Urgenta Arad.

loading...
De pe data de 14 februarie, locuitorii orasului Nadlac vor putea sa circule doar cu declaratie pe propria raspundere, acestea putand fi folosita doar pentru motive bine intemeiate. Circulatia tuturor persoanelor este interzisa in intervalul orar 06.00-22.00, doar cu unele exceptii. Circulatia persoanelor in grupuri pietonale mai mari de 6 persoane care nu apartin aceleiasi familii, precum si formarea unor asemenea grupuri, este de asemenea interzisa.

In cazul operatorilor economici, se limiteaza programul de lucru cu publicul si va fi limitat totodata numarul de persoane in incinta magazinelor la maximum 30% din capacitate, cu respectarea normelor de distantare sosiala si de igiena sanitara. Din data de 20 februarie, in zilele de sambata si duminica, centrele comerciale vor fi nevoite sa isi suspende temporar activitatea pana la iesirea localitatii din carantina.

Pe data de 14 februarie, in Romania au fost inregistrate 1.872 de cazuri noi de infectare cu coronavirus si 41 de decese. Numarul testelor efectuate a fost de aproximativ 15.000. Pana in 14 februarie, in Romania au fost confirmate 761.963 de noi infectari cu noul coronavirus (COVID – 19), iar 708.151 de pacienti au fost declarati vindecati.

sursa: kfetele.ro

Comenteaza articolul

comments

Despre Edi Bumbescu

facebook-profile-picture
Contact: office@yabbmusic.ro