Au fost anuntate noi restrictii in Romania! Ce a decis Guvernul

Ultima ora! Guvernul a decis noile restrictii care vor fi instaurante in Romania.

Conferinta de presa la Palatul Victoria, dupa sedinta de Guvern de joi seara, 25 martie. Premierul Florin Citu, secretarul de stat Raed Arafat, ministrul Sanatatii Vlad Voiculescu, ministrul Educatiei Sorin Cimpeanu si al Afacerilor Interne Lucian Bode sustin declaratii de presa de la ora 20.00.

Ei vor anunta noile restrictii care vor fi luate in Romania, in contextul cresterii numarului de cazuri de coronavirus.

 • In aceasta saptamana am avut mai multe intalniri, cu prefectii, cu Asociatia Municipiilor, cu toate cultele din Romania, cu reprezentantii din retail. In urma acestor discutii si discutii cu MS si Comitetul de Specialitate, astazi in sedinta de Guvern am luat cateva decizii in sedinta de Guvern care vor ajuta la reducerea efectelor pandemiei.
  loading...
  Aceste decizii au fost adoptate prin hotarare de Guvern si vor fi prezentate de secretarul de stat Raed Arafat .
  -Am adoptat cateva masuri pentru mediul de afaceri. Pentru HORECA, perioada de scutire cu 90 de zile se prelungeste. Rambursare TVA pana la inceputul anulului 2021, masura care va ajuta companiile. Am alocat sumele necesare pentru tichetele de masa, minerii care erau in greva foamei din Suceava.
  Vom trimite in acest weekend inca 50.400 doze de vaccin catre Republica Moldova. Ne asteptam sa avem 2,4 milioane de doze la finalul lunii martie.

 • Unde incidenta e peste 4 la mia de locuitori in ultimele 14 zile, urmeaza ca in zilele de vineri, sambata duminica, circulatia sa fie permisa doar pana la 20.00 si nu pana la 22.00.

  Activitatea operatorilor economic, pana la ora 18.00. Revenirea asupra masurilor, cand scade rata de infectare sub 3,5. Daca incidenta depaseste 7,5, masurile sunt valabile pe toata durata saptamanii.

 • Sambata si duminica (26,27 martie) se va permite circulatia pana la ora 22.00 pentru sarbatoarea Pesah. Noaptea de 3/4 aprilie va fi permisa circulatia intre 20.00-02.00 pentru participarea la slujbele de Pastele catolic.

 • Pentru Pastele ortodox, 1 si 2 mai nu vor fi limitari, dar nu vor aparea aceste modificari in HG pentru ca aceasta e valabila pana in 14 aprilie.

 • Se suspenda activitatea in salile de sport/fitness, in localitatile in care rata de infectare este mai mare de 4, se reia activitatea cand incidenta scade sub 3,5 la mie.

 • A fost adoptata o noua lista a tarilor din zona galbena. Marea Britanie nu mai este pe lista, se va putea calatori fara carantina din UK spre Romania.

  loading...
 • Pentru operatorii economici care incalca restrictiile se va inchide sediul principal sau secundar pentru 15 sau 30 de zile. Aplicarea scestei sanctiuni se va materializa prin afisarea in prima faza in sediul principal a anuntului ca activitatea este suspendata.

 • Daca acestea continua sa isi desfasoare activitatea, se va aplica sigiliu. Indepartarea sigiliilor poate fi fapta penala. Vom stabili si institutiile chemate sa aplice aceste prevederi.

 • Daca acestea continua sa isi desfasoare activitatea, se va aplica sigiliu. Indepartarea sigiliilor poate fi fapta penala. Vom stabili si institutiile chemate sa aplice aceste prevederi. Imi doresc ca in cel mai scurt timp aceste reglementari sa fie publicate in Monitorul Oficial si sa poata fi aplicate, pentru a limita la minimum posibil raspandirea pandemiei.

Vlad Voiculescu:

 • Despre calculul ratei de infectare: Va fi tot la 14 zile, dar aceste 14 zile se calculeaza din a treia zi in urma la testare. Diferenta nu este fenomenala, este una care intarzie la un moment dat adoptarea unor masuri. In acesta saptamana diferenta (pentru introducerea numarului de teste) este undeva la 2 zile.

  sursa: wowbiz.ro

Comenteaza articolul

comments

Despre Edi Bumbescu

facebook-profile-picture
Contact: office@yabbmusic.ro