Masuri de ultima ora pe masa CNSU.

Comitetul National pentru Situatii de Urgenta (CNSU) urmeaza sa se reuneasca joi, conform unor surse. Vor fi discutii privind noi restrictii la nivel national pentru a tine sub control valul trei al pandemiei de COVID-19.

Restrictii in Romania. Potrivit propunerilor discutate, va fi diferentiere de restrictii intre cele din weekend si restul saptamanii. Propunerile sunt ca magazinele sa fie inchise la 16, iar circulatia sa fie restrictionata de la ora 20.00 pentru weekend. Masurile existente pentru celelalte zile ale saptamanii raman neschimbate.

In localitatile unde incidenta este crescuta – se discuta inca daca sa se ia in calcul un prag de 3,4 sau de 5 la mie – vor fi restrictii nationale.

Despre variantele aflate pe masa guvernantilor a vorbit aseara, la Digi24, seful DSU Raed Arafat.

loading...
Intrebat daca este de acord sa fie impuse masuri suplimentare si eventual o carantina prelungita pe timp de noapte, Raed Arafat a spus ca astfel de masuri au demonstrat ca au avut succes in alte tari.

„Da. In anumite momente si poate pentru a reduce activitatile neesentiale, da. Vedem tari care au aceste carantine de noapte, care incep de la 18 in Franta, de la 21 in alte tari, iar la noi la 22. Da, este o masura importanta care poate sa reduca contactul si mobilitatea care duc la raspandirea virusului. (…) Noi nu am fost adeptii unor masuri dure, unor masuri radicale, dar nici nu putem sa stam sa vede cum unii incalca regulile sau nu respecta regulile si cum spitalele sunt pline cu pacienti”, spune Raed Arafat.

Grupul pentru Comunicare Strategica a anuntat circa 6.200 de cazuri noi COVID-19 in ultimele 24 de ore in Romania. La Terapie Intensiva sunt internati 1.367 de pacienti in stare grava. 174 de persoane infectate cu virusul SARS-COV 2 au murit. Ilfovul a depasit incidenta 7.4.

Pana astazi, 23 martie, pe teritoriul Romaniei, au fost confirmate 907.007 cazuri de persoane infectate cu noul coronavirus (COVID – 19). 814.182 de pacienti au fost declarati vindecati.

loading...
In urma testelor efectuate la nivel national, fata de ultima raportare, au fost inregistrate 6.149 cazuri noi de persoane infectate cu SARS – CoV – 2 (COVID – 19), acestea fiind cazuri care nu au mai avut anterior un test pozitiv.

Distinct de cazurile nou confirmate, in urma retestarii pacientilor care erau deja pozitivi, 1.229 de persoane au fost reconfirmate pozitiv.

sursa: romaniatv.net

Comenteaza articolul

comments

Despre Edi Bumbescu

facebook-profile-picture
Contact: office@yabbmusic.ro