Ministrul Educatiei arunca bomba

Ministrul Educatiei, Sorin Cimpeanu, a anuntat ca toti elevii din Romania vor reveni de pe 3 mai in scoli, pentru doua luni de invatamant fizic.

Ministrul Educatiei arunca bomba. Sorin Cimpeanu a adaugat ca am avea sansa ca aceste zile in plus de vacanta in aprilie sa se transforme in zile de prezenta fizica la sfarsit de mai.

„Solutia pe care am fundamentat-o este aceasta. Lasa doua saptamani de vacanta in plus, care se pot transforma, al doilea motiv, in zile cu prezenta fizica in scoala, in luna iunie. Sunt patru conditii care trebuie indeplinite, le reiau foarte scurt. Prima este deja indeplinita, respectarea regulilor in scoli. Se respecta mult mai mult in scoli regulile de relaxare, de la aerisire pana la purtarea mastii”, a transmis Sorin Cimpeanu, la Digi 24.

„Al doilea pilon este vaccinarea, vaccinarea merge foarte bine. Avem 150.000 de angajati vaccinati acum. (…) Al treilea element (n.r., testarea elevilor prin saliva) este esential, primul ministru si-a asumat public in conferinta de presa sa spuna ca va sustine testarea non-invaziva despre care am discutat in mai multe emisiuni”, a adaugat el.

loading...
Daca se implinesc cele patru conditii, dintre care trei sunt deja valabile, copiii revin in banci din mai

„A patra conditie, insa, nu mai depinde de Ministerul Educatiei, pentru ca consta in confirmarea ipotezelor facute de catre cei in drept sa emite aceste ipoteze conform carora in luna aprilie se va atinge varful epidemiologic, dupa care o perioada de platou este estimata a fi scurta, si apoi un trend descendent. Regulile de protectie respectate (1), vaccinare (2), testare (3) si trend descent (4) vor da ocazia Ministerului Educatiei sa vina cu argumente pentru deschiderea tuturor scolilor, nu dupa scenariile verde, galben, rosu, cu prezenta fizica”, a mai spus Cimpeanu.

„Deci am avea sansa ca aceste zile in plus de vacanta in aprilie sa se transforme in zile de prezenta fizica la sfarsit de mai, inceput de iunie, ceea ce este un mare castig. Daca am fi continuat cu predarea online este aceasta problema de inechitate pe care am prezentat-o si este si retezarea oricarei sanse de a avea acele zile cu prezenta fizica in luna iunie. Se extinde semestrul de pe 18 iunie pe 25 iunie”, a conchis el.

sursa: romaniatv.net

Comenteaza articolul

comments

Despre Edi Bumbescu

facebook-profile-picture
Contact: office@yabbmusic.ro