Raed Arafat, prima declaratie optimista despre pandemie

Mii de romani au iesi in strada pentru a protesta fata de restrictiile impuse de autoritati. Raed Arafat crede ca dezinformarea si manipularea au contribuit la organizarea manifestatiilor.

Raed Arafat a vorbit despre protestele anti-restrictii din ultimele doua zile si despre momentul in care am putea renunta la masca. Seful DSU este de parere ca dezinformarea si manipularea i-au determinat pe romani sa iasa in strada.

„Ca sa ajungi sa huidui salvatorii, cei de care ai nevoie sau cineva din familia ta are nevoie de ei, e prea de tot deja si asta din nou este campania de dezinformare, de manipulare si de a aratat cu degetul. Daca stam tot anul trecut sa vedem ce s-a intamplat si pe social media si in unele instante chiar pe mass-media. Din pacate, am indus niste narative pe care e foarte greu sa le schimbam si oamenii au ramas cu niste idei”, a spus Raed Arafat.

Raed Arafat crede ca o campanie de comunicare intensa si de lunga durata ar duce la combaterea dezinformarii.

loading...
„Sunt de acord ca este nevoie de o campanie de comunicare de durata medie, lunga, ca sa explice toate aceste masuri, dar oricand vin „expertii” intre ghilimele care nu stiu nimic despre domeniu si ti-o demonteaza in doua secunde la o televiziune si nu mai ai nimic de comentat acolo. Oamenii simpli care vad si, daca ai si pe cineva care incurajeaza aceste dezinformari, oamenii simpli pot fi indusi in eroare. Deci de aici aceste campanii de comunicare trebuie intensificate si trebuie sa fie pe intelesul tuturor si sa iesim cat mai mult sa explicam”, a explicat Raed Arafat.

„Comparativ cu anul trecut, noi acum vedem lumina de la capatul tunelului. Lumina de la capatul tunelului, am mai zis-o si o repet, este prin vaccinarea numarului cat mai mare de oameni. Intre timp, paralel, trebuie sa mearga unele masuri sa tinem sub control presiunea pe sistemul sanitar. Orizontul pe care il vedem noi la acest moment este catre vara, toamna. Asta este orizontul. Pentru ca ai nevoie de un timp ca sa administrezi cateva milioane de doze. Ai nevoie de doua doze la fiecare persoana si cateva zile ca sa fie persoana imuna”, sustine Raed Arafat.

Raed Arafat crede ca nu vom mai fi nevoiti sa purtam masca dupa ce va fi un numar mare de persoane vaccinate in Romania.

„Noi speram sa nu mai fie nevoie de masca, cand vom avea un numar mare de oameni vaccinati. Deci toate aceste sperante depind de reusita campaniei de vaccinare si bineinteles de pastrarea situatiei epidemice sub control pe durata campaniei de vaccinare pana atingem macar o cifra care sa permita impreuna cu cei care au fost infectati sa tinem situatia sub control si sa reducem transmiterea. Si asta inseamna ca in cursul acestui an sa rezolvam in mare parte aceste probleme si aceste restrictii”, a spus seful DSU.

sursa: romaniatv.net

Comenteaza articolul

comments

Despre Edi Bumbescu

facebook-profile-picture
Contact: office@yabbmusic.ro