Se ia in calcul inchiderea magazinelor la ora 18:00.

Autoritatile pregatesc noi restrictii in localitatile in care rata de infectare trece de 6 cazuri la mia de locuitori. Se ia in calcul calcul inchiderea magazinelor la ora 18:00, in weekend.

Se ia in calcul inchiderea magazinelor la ora 18:00. Propunerea a fost facuta in sedinta Comitetului National pentru Situatii de Urgenta (CNSU) de marti, 23 martie, urmand ca decizia sa fie luata in zilele urmatoare, potrivit unor surse oficiale citate de Stirile Pro Tv.

Se pregatesc noi restrictii in localitatile in care rata de infectare cu coronavirus a trecut de 6 cazuri la mia de locuitori. Inchiderea magazinelor la ora 18:00, in weekend, este una dintre masurile pe care le au in vedere autoritatile.

Noi restrictii se anunta si in Capitala, acolo unde rata de infectare a ajuns marti, 23 martie, la 6,22 cazuri la mia de locuitori.

loading...
„Accesul restrictionat nu este numai in mall-uri. Limitarea in incinta magazinelor, supermarketurilor, pietelor inchise, respectarea normelor de distantare fizica, asigurarea pentru clienti a unei suprafete care sa permita distantarea de doi metri intre persoane.

Asa cum arata propunerea DSP, ar trebui sa se calculeze capacitatea in functie suprafata utila a acestor magazine, in asa fel incat pentru fiecare persoana sa existe posibilitatea unei distantari de 2 metri fata de celalalt. Inteleg ca se mai propune interzicerea organizarii de evenimente si activitati pentru copii in spatiul public. Pe hotararea de astazi, inca ar putea functiona terasele”, a precizat prefectul Capitalei.

O alta masura luata in calcul in Capitala se refera la interzicerea circulatiei dupa ora 18:00, in weekend.

„Limitarea circulatiei in Bucuresti dupa ora 18.00 in weekend si inchiderea mall-urilor la aceeasi ora este alta varianta aflate in discutie, a spus Daniel Baluta, primarul sectorului 4 al Capitalei.

De asemenea, potrivit sursei citate mai sus, in perioada urmatoare, ”calculul ratei incidentei se va face luand in considerare numarul total al testelor pozitive alocate si transmise de catre laboratoare in intervalul de timp cu 3 zile anterior zilei raportarii”.

Rate mari de infectare sunt si in judetele Ilfov – 7,47, Timis – 6,14, Cluj – 5,05 sau Brasov – 4,67.

Primarul general Nicusor Dan a declarat, luni, ca autoritatile fac tot posibilul pentru a evita carantinarea Bucurestiului. Edilul Capitalei a discutat cu premierul Florin Citu si au convenit pentru a fi inasprite controlale in zonele in care nu sunt respectate masurile de limitare a raspandirii noului coronavirus.

„Este o oboseala a populatiei fata de un an de zile de restrictii. Totul e ca autoritatile si cetatenii sa fie responsabili ca sa trecem cu bine. Mai avem de trecut de doua luni. E o cantitate mare de vaccinuri care vor veni in aprilie si mai. Mai avem de rezista partea de luna martie”, a explicat Nicusor Dan.

Intrebat daca premierul a cerut inchidererea scolilor din cauza cresterii numarului de infectii cu COVID, edilul Nicusor Dan a explicat ca e vorba despre masuri decise de autoritatile nationale, iar cele locale sunt nevoite sa se conformeze.

loading...
„Tot ce inseamna masuri de inchidere a scolilor, de inchidere a activitatilor economice, cum sunt mall-urile, sunt masuri obligatorii, care urmeaza niste acte normative emise de autoritati nationale. Noi, autoritati locale, nu putem decat sa ne conformam. La aceasta discutie intre primul ministru si primarii din Bucuresti am incercat sa gasim acele masuri efective, dincolo de partea legislativa de reglementare, care sa evite carantinarea Bucurestiului. Nu s-a discutat despre carantinare zonala”, a explicat Nicusor Dan.

Edilul Capitalei a afirmat ca, in cadrul sedintei cu premierul Florin Citu, a fost ceruta o inasprire a controlelor „unde nu se respecta legea”.

„Exista raportari pe fiecare dintre linii, acolo unde, din partea operatorului de transport public STB, soferii stiu ca nepurtatul mastii este mai intens. Si acolo o sa trimitem politia locala”, a precizat Nicusor Dan.

„Incercam pe cat posibil sa evitam caratinarea Bucurestiului”, a mai explicat primarul general al Capitalei.

sursa: romaniatv.net

Comenteaza articolul

comments

Despre Edi Bumbescu

facebook-profile-picture
Contact: office@yabbmusic.ro