Klaus Iohannis a promulgat legea!

Klaus Iohannis a semnat legea care schimba Codul de procedura penala.

Presedintele Klaus Iohannis a semnat, miercuri, 12 mai, Legea pentru modificarea si completarea Legii nr. 135/2010 privind Codul de procedura penala. Legea promulgata de seful statului va avea un impact important in domeniul justitiei. Printre schimbarile din legea promulgata se afla si necesitatea instantelor sa publice motivarea odata cu pronuntarea sentintei.

De asemenea, termenul maxim in care instantele sunt obligate sa pronunte deciziile in procesele penale este de 120 de zile de la finalizarea dezbaterilor.

„Presedintele Romaniei, Klaus Iohannis, a semnat miercuri, 12 mai 2021, urmatoarele decrete:
– Decret privind promulgarea Legii pentru modificarea si completarea Legii nr. 135/2010 privind Codul de procedura penala;

loading...
– Decret pentru promulgarea Legii privind aprobarea Ordonantei de urgenta a Guvernului nr.
174/2020 pentru modificarea si completarea unor acte normative care reglementeaza activitatea de sprijin financiar din fonduri externe nerambursabile, in contextul crizei provocate de COVID-19;
– Decret privind eliberarea din functia de procuror la Parchetul de pe langa Curtea de Apel Pitesti a doamnei Angelica Paraschivescu, delegata in functia de procuror sef Sectie judiciara la aceasta unitate de parchet – pensionare, la data de 15 mai 2021”, se arata intr-un comunicat de presa.

Raed Arafat, seful Departamentului pentru Situatii de Urgenta, a explicat pentru un post de televiziune motivul pentru care starea de alerta nu a fost ridicata in Romania.

El a subliniat faptul ca ridicarea starii de alerta ar insemna revenirea la normalitate.
„Starea de alerta nu s-a ridicat, pentru ca noi sa aplicam masurile si incidentele, in situatia in care inca nu putem sa spunem ca situatia este sub control.

„Starea de alerta nu s-a ridicat, pentru ca noi sa aplicam masurile si incidentele, in situatia in care inca nu putem sa spunem ca situatia este sub control.

loading...
Noi, sub starea de urgenta am aplicat unele masuri mai dure, a fost aproape un lockdown atunci, in perioada respectiva, dar care a durat putin.

Dupa care in starea de alerta am aplicat masuri care limiteaza anumite activitati, anumite drepturi, permise prin legea 55, dar care se iau totusi in timpul unei stari de anomalie, deci nu este o stare de normalitate”, a declarat Raed Arafat la un post de televiziune.

sursa: wowbiz.ro

Comenteaza articolul

comments

Despre Edi Bumbescu

facebook-profile-picture
Contact: office@yabbmusic.ro