Ludovic Orban face anuntul despre majorarea alocatiilor. Cand vor creste?!

Presedintele PNL spune ca nu exista resursele necesare pentru ca alocatiile sa se majoreze de la 1 iulie.

Alocatiile copiilor, au decis decidentii politici, vor creste in cinci etape de valoare nominala egala. Astfel, de la 1 iuaniarie este aplicata a doua crestere de 20% ceea ce face ca valoarea alocatiilor sa creasca la 427 lei pentru copiii cu varsta de pana la 2 ani si copii cu handicap si 214 lei pentru copiii cu varsta cuprinsa intre 2 ani si 18 ani.

Politicianul spune ca s-a decis ca alocatiile sa creasca numai la inceput de an, iar daca ar fi sa mai vorbim de o crestere la de la 1 iulie 2021 nu s-ar putea concretiza, caci nu exista resursele necesare la buget pentru o astfel de cheltuiala majora. Ludovic Orban spune ca urmatoarea crestere va avea loc pe 1 ianuarie 2022.

„Au mai aparut pareri… Sunt convins ca vom ajunge la o solutie.

PNL, si nu numai PNL, majoritatea coalitiei a hotarat o forma la Senat prin care majorarea alocatiilor s-a facut numai de la 1 ianuarie…
Ca sa fim cinstiti, nu exista resurse ca sa ne mai permitem inca o crestere a alocatiilor in acest an, daca vrem sa le crestem si la anul!

loading...
Ca atare, noi sustinem formula de crestere a alocatiilor care s-a facut de la 1 ianuarie sa nu se mai faca de la 1 iulie, ci de la anul”, a declarat, luni, presedintele PNL, Ludovic Orban.

Mai mult, politicianul ii invita pe cei care nu sunt de acord ca majorarea sa se faca de la 1 iulie sa iasa public. El spune ca data in ceea ce priveste cresterea alocatiilor a fost luata de comun acord cu liderii din coalitie.

„Sa se exprime ei public, dar as prefera sa se exprime public daca nu sunt de acord. Ma mir, pentru ca noi am stabilit o data in coalitie.

De altfel, la Senat a trecut propunerea de modificare a OUG. Vom aborda si acest aborda si acest subiect pentru a putea clarifica si pentru a putea adopta modificare si in Camera Deputatilor”, a completat Orban.

sursa: wowbiz.ro

Comenteaza articolul

comments

Despre Edi Bumbescu

facebook-profile-picture
Contact: office@yabbmusic.ro