ALOCATIILE se majoreaza doar de anul viitor.

Guvernul a decis in sedinta de astazi ca alocatiile copiilor vor fi majorate cu 20% de la 1 ianuarie.

Alocatiile se majoreaza cu 20% de la inceputul anului viitor. Copiii care au varste mai mici de 2 ani sau au un handicap vor primi o alocatie pe luna care ajunge la 486 de lei, iar copiii care au varste mai mari de 2 ani vor primi lunar 243 de lei, aceasta va fi valoarea alocatiei dupa majorarea de anul viitor.

Guvernul a decis ca nu va majora alocatiile de la 1 iulie, asa cum a promis. Aceasta ordonanta amana practic majorarea alocatiilor. Cei din Guvern au sustinut ca nu sunt bani la bugetul de stat pentru ca marirea sa fie facuta acum.

Premierul Florin Citu a anuntat joi, dupa sedinta de Guvern, ca alocatiile vor creste la inceputul anului 2022.

„O sa vedem care o sa fie evolutia. Alocatiile vor creste la inceputul anului 2022. In acelasi timp, in coalitie, sunt mai multe propuneri de modificare a modului in care cresc aceste alocatii. Una dintre ele vine de la colegii de la UDMR, care doresc sa faca o legatura directa intre scutirea impozitului pe venit s

loading...
i cresterea alocatiilor. (…) Lucrurile se vor clarifica. Momentan stim foarte clar care va fi cuantumul alocatiile la inceputul anului 2022”, a spus premierul.

  1. De la ianuarie 2022, alocatia se va majora si va fi in cuantum de: 486 de lei pentru copiii de pana la 2 ani si pentru copiii de pana la 3 ani care au grad de handicap
    243 de lei pentru copiii cu varsta intre 2 si 18 ani
    486 de lei pentru copiii cu handicap care au varsta cuprinsa intre 3 si 18 ani
  2. Incepand cu 1 ianuarie 2023, alocatia pentru copii se va indexa anual cu rata medie a inflatiei

  3. Alocatia de stat se cumuleaza cu indemnizatia lunara, stimulentul lunar sau stimulentul de insertie

    Ordonanta emisa de Guvernul Citu si adoptata cu putin timp in urma a fost aspru criticata de Consiliul Economic si Social, actul fiind avizat negativ. Cei de la Consiliul Economic si Social au spus ca masura este injusta avand in vedere ca puterea de cumparare a romanilor a scazut si de asemenea au atras atentia Guvernului ca Romania are cele mai mici alocatii din Uniunea Europeana. Majorarea promisa a alocatiilor, care ar fi trebuit sa aiba loc luna viitoare, ar fi ajutat familiile sa isi creasca copii, acesta este mesajul transmis de cei de la Consiliul Economic si Social in avizul pe care l-au votat.

    sursa: romaniatv.net

Comenteaza articolul

comments

Despre Edi Bumbescu

facebook-profile-picture
Contact: office@yabbmusic.ro