Adrian Wiener (USR-PLUS): Valul patru va fi unul cu efecte dramatice in Romania

CNCAV a anuntat, luni, ca peste 13.200 de persoane au fost vaccinate in ultimele 24 de ore, peste 8.600 dintre ele cu prima doza. Adrian Wiener cere conditionari la evenimente pentru a creste rata de vaccinare.

Vicepresedintele Comisiei de Sanatate din Camera Deputatilor Adrian Wiener (USR PLUS) considera ca „orice masura, chiar si de recompensa, chiar si de conditionare a accesului la anumite obiective publice ar trebui sa fie un mijloc prin care sa crestem rata de vaccinare”. „(…) contagiozitatea variantei Delta (…), faptul ca doar sub 30% din populatia vulnerabila peste 60 de ani este vaccinata, toate aceste lucruri ne fac sa ne gandim la faptul ca valul patru va fi unul cu efecte dramatice in Romania, cu un numar foarte mare de spitalizari si decese”, afirma Wiener, medic de profesie.

Adrian Wiener a declarat la RFI ca, in contextul ritmului scazut de vaccinare din Romania, situatia este „foarte ingrijoratoare, pentru ca intr-adevar, contagiozitatea variantei Delta, tendinta de a avea un numar mai mare de spitalizari decat varianta cu care ne-am obisnuit si pe langa aceste cifre mici globale de vaccinare, faptul ca doar sub 30% din populatia vulnerabila peste 60 de ani este vaccinata, toate aceste lucruri ne fac sa ne gandim la faptul ca valul patru va fi unul cu efecte dramatice in Romania, cu un numar foarte mare de spitalizari si decese”.

„Orice mijloc prin care crestem rata de vaccinare este un mijloc bun. Cantarirea in termeni de etica acum nu mai are vreun sens, in masura in care lucrurile stau cum stau. Orice masura, chiar si de recompensa, chiar si de conditionare intr-un fel a accesului la anumite obiective publice ar trebui sa fie intr-un fel sau altul un mijloc prin care sa crestem rata de vaccinare si stimulentele pot fi unul dintre ele, categoric”, a sustinut Wiener.

loading...
Potrivit raportarii de luni seara, doar aproximativ 13.000 de persoane au fost vaccinate in Romania in cele 24 de ore de referinta. Dintre ele, circa 8.600 au primit prima doza. Numarul total de persoane vaccinate se apropie de 4,9 milioane.

sursa: romaniatv.net

Comenteaza articolul

comments

Despre Edi Bumbescu

facebook-profile-picture
Contact: office@yabbmusic.ro