Barna: „Daca nu ne vaccinam vor fi necesare masuri de preventie pentru cetateni si ele vor fi adresate persoanelor nevaccinate”

Dan Barna a anuntat ca vor fi luate noi masuri de preventie pentru cetateni, in special pentru persoanele nevaccinate. El a vorbit despre posibile noi restrictii.

Vicepremierul Dan Barna a vorbit despre faptul ca vor fi necesare masuri de preventie pentru cetateni, masuri care vor fi luate pentru persoanele nevaccinate, in cazul in care nu ne vaccinam, in contextul unui al patrulea val al pandemiei, la fel cum incepe sa se intampla in alte state din Europa.

El a precizat ca astfel de posibile restrictii, cum ar fi limitarea accesului pentru persoanele nevaccinate in mall-uri, pe perioada week-end-ului sau in anumite ore, pot fi avute in vedere daca va atinsa o anumita incidenta intr-o localitate.

„Romania este cumva acum in situatia in care eram inainte de criza din 2008, cand va aduceti aminte domnul Tariceanu ne explica faptul ca sigur ca da, criza e pentru restul lumii, Romania nu o sa aiba nicio problema.

Si am suferit cu totii niste ani de zile. La fel suntem si acum. Uitandu-ne la ce se intampla in toata lumea si in Europa ca, daca nu ne vaccinam vor fi necesare aceste masuri de preventie pentru cetateni si aceste masuri de preventie vor fi adresate, cum se intampla in foarte multe tari din Europa, persoanelor nevaccinate, pentru ca prin aceste masuri intreaga populatie sa fie protejata”, a explicat Dan Barna, intrebat luni daca va propune coalitiei anumite restrctii pentru persoanele nevaccinate.

loading...
Liderul USR PLUS a mai spus ca astfel de masuri le vedem deja implementate in statele din jur.

„Sunt masuri pe care le vedem implementate deja in tarile din jur. Am mai spus, in spatiile neesentiale, pe perioada week-end-ului sau in anumite ore, persoanele nevaccinate vor avea un acces cu program sau un acces limitat, intr-o logica foarte simpla –

mergeti si sa vaccinati. Orice masura, daca va fi cazul si sper sa nu fie, si ca sa fiu foarte clar- astfel de masuri pot fi avute in vedere daca se atinge o anumita incidenta intr-o localitate. Ca sa nu fim in astfel situatii, trebuie sa mergem sa ne vaccinam. E foarte clar – mergeti si va vaccinati si nu va fi nicio problema”, a completat Barna.

Intrebat despre posibilitatea accesului la teatru, la concerte si chiar in restaurante, doabrr in baza certificatului de vaccinare, masuri luata in Slovacia si care va fi luata in curand si in Italia, vicepremierul a raspuns: „Sunt exemple de masuri de stimulare si de incurajare a vaccinarii”.

„Exact ceea ce vor face si celelalte tari, exact astfel de masuri pot fi avute in vedere in masura in care vom avea o crestere a incidentei si si la noi in tara.

Faptul ca am avut cifre bune, e un lucru excelent. Ca sa le pastram asa, trebuie sa mergem sa ne vaccinam. Oricine nu s-a dus sa se vaccineze din comoditate, acum e un moment foarte bun sa mergeti sa o faceti. Toata masurile despre care se vorbeste in spatiul public cu accesul limitat se refera la persoanele nevaccinate. Cei care se vaccineaza nu au niciun fel de problema”, a conchis liderul USR PLUS.

sursa: kanald

Comenteaza articolul

comments

Despre Edi Bumbescu

facebook-profile-picture
Contact: office@yabbmusic.ro