Gheorghita: „Este o crestere de circa cinci ori a numarului de cazuri cu varianta virala Delta in ultimele opt saptamani”

Valeriu Gheorghita a facut noi declaratii. Coordonatorul campaniei nationale de vaccinare a anuntat ca a inceput sa creasca numarul de infectari cu tulpina Delta.

Gheorghita a declarat ca in ultimele opt saptamani s-a inregistrat in tara noastra o crestere de cinci ori a numarului de cazuri cu varianta virala Delta. Oficialul a anuntat, marti, intr-o conferinta de presa, ca pana in data de 25 iulie au fost confirmate 127 de cazuri de infectia cu varianta Delta.

„Pana pe data de 25 iulie au fost confirmate 127 de cazuri de infectia cu varianta virala Delta, practic cu 26 de cazuri mai mult decat in saptamana precedenta. Evolutia saptamanala a proportiei cazurilor confirmata cu varianta Delta din numarul total al cazurilor identificate cu variante virale de ingrijorare are un trend crescator, de la valoare de 1,5% in saptamana 21 la peste 6,8% in saptamana 29.

Este o crestere de circa de cinci ori a numarului de cazuri cu varianta virala Delta in ultimele opt saptamani. Mai mult decat atat din procentul secventierilor efectuate in ultima saptamana 56%, mai mult de jumatate dintre ele au avut rezultat varianta virala Delta comparativ cu saptamana precendenta, saptamana 28 in care din totalul secventierilor efectuate 33% au avut ca rezultat varianta Delta”, a afirmat Gheorghita.

loading...
Medicul Gheorghita afirma ca este un trend crescator al cazurilor cu varianta Delta.

„Exista un trend crescator al cazurilor generate de varianta virala Delta, care este mult mai contagioasa se raspandeste mult mai usor in randul populatiei nevaccinate si care poate sa asocieze un risc mai mare de spitalizare, estimat la 2,5 ori fata de infectia cu variantele anterioare, mai ales daca vorbim de populatie nevaccinata, populatie vulnerabila,

populatie varstnica care pot avea un risc crescut de evolutie catre forme severe de boala, care necesita spitalizare”, a precizat coordonatorul campaniei de vaccinare.

Valeriu Gheorghita a mentionat ca jumatate din cazurile confirmate cu varianta Delta se afla in 28 de focare din opt judete.

„50% din aceste cazuri confirmate cu varianta Delta se afla in 28 de focare din care sunt 22 de focare familiale si sase focare de colectivitate, din opt judete: Arges, Bacau, Brasov, Dolj, Ilfov, Iasi, Teleorman si municipiul Bucuresti, insa 42 de cazuri, adica 33% nu au nicio legatura epidemiologica mentionata ceea ce ridica o probabilitate foarte mare ca aceste cazuri sa fie dobandite prin transmitere comunitara pe teritoriul tarii noastre. Practic, la acest moment avem 15 judete in care au fost identificate cazuri de infectie cu varianta virala Delta, cele mai multe fiind in municipiul Bucuresti, sunt 31 de cazuri urmat de judetul Arges- 23 de cazuri, Ilfov- 19 cazuri si Bacau- 17 cazuri.

S-au inregistrat si cinci decese cauzate de infectia cu varianta virala Delta, ultimul la un barbat de 56 de ani din judetul Olt cu conditii medicale preexistente, toate cele cinci cazuri de decese erau persoane nevaccinate”, a precizat Gheorghita.

sursa: kanald

Comenteaza articolul

comments

Despre Edi Bumbescu

facebook-profile-picture
Contact: office@yabbmusic.ro