Zi libera pentru cei care se vaccineaza impotriva Covid-19.

Ce beneficii au persoanele care se vaccineaza impotriva Covid-19?

Presedintele Klaus Iohannis a promulgat, vineri, 23 iulie, legea prin care persoanele care se vor vaccina impotriva COVID-19 o sa beneficieze, la cerere, de cate o zi libera platita, care nu se include in durata concediului de odihna, pentru fiecare doza de vaccin efectuata.

Legea prevede ca persoanele care se vaccineaza impotriva COVID-19 urmeaza sa beneficieze, la cerere, de o zi libera platita, care nu se include in durata concediului de odihna, in cazul angajatilor din sistemul public si privat, respectiv de o zi in care sunt scutiti de frecventarea cursurilor scolare, in cazul elevilor si studentilor.

Persoanele care se vaccineaza impotriva COVID-19 urmeaza sa beneficieze, la cerere, de o zi libera platita, care nu se include in durata concediului de odihna, in cazul angajatilor din sistemul public si privat, respectiv de o zi in care sunt scutiti de frecventarea cursurilor scolare, in cazul elevilor si studentilor.

loading...
Persoanele care se vaccineaza impotriva COVID-19 beneficiaza, la cerere, de urmatoarele drepturi: cate o zi libera platita, care nu se include in durata concediului de odihna, pentru fiecare doza de vaccin efectuata, in cazul angajatilor din sistemul public si privat, cate o zi de scutire pentru frecventarea cursurilor, pentru fiecare doza de vaccin efectuata, in cazul elevilor si studentilor, cate o zi de permisie, pentru fiecare doza de vaccin efectuata, in cazul cadrelor militare in activitate si a soldatilor si gradatilor profesionisti”, conform propunerii legislative.

Drepturile persoanelor reglementante de acest articol sunt acordate pe baza adeverintei de vaccinare eliberata conform legii.

Beneficiaza de aceste drepturi si unul dintre parinti sau reprezentantul legal al copilului cu varsta de pana la 18 ani, precum si al persoanei cu dizabilitati cu varsta de pana la 26 de ani, in ziua vaccinarii copilului, respectiv a persoanei cu dizabilitati.
Dispozitiile de mai sus nu sunt aplicate in cazul in care persoanele sunt vaccinate la locul de munca prin grija angajatorului.
Pentru a nu afecta semnificativ activitatea angajatorului, angajatii au obligatia de a informa angajatorul cu privire la optiunile de programare ale zilelor libere pe care urmeaza sa le solicite in temeiul prezentului articol, in vederea asigurarii in conditii optime a functionarii activitatii acestuia.

Actul normativ vizeaza completarea Legii nr. 55/2020 privind unele masuri pentru prevenirea si combaterea efectelor pandemiei de COVID-19.

sursa: wowbiz.ro

Comenteaza articolul

comments

Despre Edi Bumbescu

facebook-profile-picture
Contact: office@yabbmusic.ro