Cati refugiati din Afganistan primeste Romania. Decizia luata in CSAT

Presedintele Klaus Iohannis a convocat pentru miercuri, ora 16.00, sedinta Consiliului Suprem de Aparare a Tarii (CSAT), dupa cum a transmis Administratia Prezidentiala inca de saptamana trecuta. Pe ordinea de zi a sedintei se va afla situatia din Afganistan si cota de refugiati pe care Romania ar putea sa o asume.

Consiliul Suprem de Aparare a Tarii se reuneste, miercuri, incepand cu ora 16,00, la Palatul Cotroceni. Potrivit unui anunt al Administratiei Prezidentiale, pe ordinea de zi a sedintei este inclusa tematica referitoare la situatia de securitate din Afganistan si implicatiile acesteia pentru Romania.

Prim-ministrul Florin Citu a precizat vinerea trecuta ca discutiile referitoare la o eventuala cota de refugiati afgani in Romania vor avea loc in Consiliul Suprem de Aparare a Tarii (CSAT) si la nivelul Uniunii Europene.
„In ceea ce priveste o eventuala cota de refugiati in Romania, aceste discutii vor avea loc in primul rand la nivelul Comisiei, al Uniunii Europene si dupa aceea vom discuta si in Romania. Bineinteles, vom discuta si in sedinta de CSAT de saptamana viitoare”, a aratat premierul intr-o declaratie de presa sustinuta la Palatul Victoria.
loading...
Duminica, 22 august 2021, a fost evacuat din Kabul si ultimul roman care solicitase repatrierea din Afganistan. Acesta a ajuns la Islamabad, anunta Ministerul Afacerilor Externe (MAE).

Potrivit presei, barbatul care a fost evacuat duminica, 22 august 2021 si care lucra pentru un program ONU, avea dubla cetatenie, a Romaniei si a Republicii Moldova, a fost evacuat si ajutat sa ajunga in siguranta in Aeroportul international din Kabul cu sprijinul partenerilor internationali, in pofida conditiilor extrem de dificile din teren.

Ulterior, acesta a fost preluat pe un zbor pana la Islamabad, asigurat de parteneri internationali.

„Cetateanul roman evacuat astazi era ultimul dintre cetatenii romani aflati in Afganistan care isi exprimase dorinta de a fi evacuat. Astfel, la acest moment, toti cetateni romani care au solicitat sprijin pentru evacuare autoritatilor romane se afla in siguranta in afara teritoriului afgan. Celula de criza interinstitutionala, prin intermediul Ambasadei Romaniei de la Islamabad, se afla in contact permanent cu restul cetatenilor romani aflati in Afganistan, care nu au solicitat pana la acest moment sprijin pentru evacuare”, a precizat MAE.

sursa: kanald

Comenteaza articolul

comments

Despre Edi Bumbescu

facebook-profile-picture
Contact: office@yabbmusic.ro