Cum arata Ioana Basescu dupa ce a fost condamnata la inchisoare, alaturi de Elena Udrea.

Ioana Basescu a fost condamnata la cinci ani de inchisoare in dosarul privind campania electorala a tatalui sau din 2009. Ce a facut fiica cea mare a fostului presedinte al Romaniei, imediat dupa ce a primit sentinta de la instantele de judecata.

Ioana Basescu este o prezenta extrem de discreta in lumea mondena, mai ales dupa condamnarea la inchisoare pe care a primit-o in dosarul Elenei Udrea. Fiica cea mare a fostului presedinte al Romaniei a primit un verdict crunt din partea instantelor.

Ioana Basescu a fost condamnata la 3 ani pentru instigare la delapidare si inca 3 ani pentru instigare la spalare de bani. Contopind cele doua pedepse, vedeta este nevoita sa execute 5 ani in spatele gratiilor, in urma dosarului campaniei electorale din anul 2009, pentru faptele de coruptie mentionate anterior.

Recent, Ioana Basescu a fost surprinsa iesind dintr-o librarie din zona Dorobanti alaturi de o doamna si de copil. Soferul vedetei astepta cu masina parcata in mod neregulamentar venirea fetei cea mare a fostului presedinte al Romaniei.

loading...
In luna martie a anului 2021, Curtea de Apel Bucuresti a pronuntat o prima sentinta in dosarul finantarii campaniei electorale din 2009.

Protagonistii sunt Ioana Basescu, Elena Udrea si jurnalistul Dan Andronic, toti trei fiind acuzati de instigare la luare de mita, spalare de bani, marturie mincinoasa si favorizarea faptuitorului.

Un detaliu important de retinut este ca respectivele condamnari nu sunt definitive si pot fi contestate in recurs.

Potrivit celor de la G4Media, Dan Andronic a fost achitat, iar Elena Udrea a primit o pedeapsa de 8 ani cu executare pentru faptele comise in dosarul campaniei electorale din 2009 a fostului presedinte al Romaniei Traian Basescu.

In mai 2017, procurorii DNA i-au trimis in judecata la instanta suprema pe Elena Udrea, fostul ministru al Dezvoltarii Regionale si Turismului, pentru instigare la luare de mita si spalare a banilor, pe fostul secretar general al Ministerului Dezvoltarii Regionale si Turismului Gheorghe Nastasia si pe Victor Tarhon, fostul presedinte al Consiliului Judetean Tulcea, pentru luare de mita.

De asemenea, Ioana Basescu, fiica cea mare a fostului sef al statului roman Traian Basescu, a fost acuzata de instigare la delapidare si spalare de bani. Ioan Silviu Wagner, director general al unei societati comerciale cu capital majoritar de stat, a fost acuzat si el de delapidare.

Conform spuselor procurorilor, fosta blonda de la Cotroceni era cea care facea legatura dintre persoanele care obtineau banii pe cale nelegala si prestatorii de servicii legate de campanie.

Elena Udrea conducea un staff de campanie informal al unuia dintre candidati si, din aceasta pozitie, coordona atat achizitiile de servicii de campanie, cat si persoanele care au actionat ca intermediari pentru platile realizate, astfel incat sumele de bani sa ajunga la societatile prestatoare.

sursa: playtech.ro

Comenteaza articolul

comments

Despre Edi Bumbescu

facebook-profile-picture
Contact: office@yabbmusic.ro