Cum vor intra nevaccinatii la mall. Anunt OFICIAL facut de premierul Florin Citu

Florin Citu afirma ca nu este adeptul variantei vaccinati/nevaccinati care sa mearga separat la mall. Premierul sustine ca „am avut mall-urile deschise anul trecut, cand nu aveam vaccin. Ar fi ridicol sa le inchidem acum, cand avem vaccinul”.

Premierul Florin Citu a afirmat ca nu este adeptul variantei ca vaccinatii sau nevaccinatii sa mearga separat la mall, precizand ca mall-urile au fost deschise anul trecut si ca ar fi ridicol sa fie inchise acum, cand exista vaccinul.

Florin Citu a fost intrebat , la Botosani, daca va fi necesar pasaportul COVID in malluril, in weekend.

“Ne gandim si la aceasta solutie. Eu nu sunt adeptul discriminarilor, dar acel pasaport include mai multe variante: persoane vaccinate, persoane testate, persoane care au trecut prin boala. Nu sunt adeptul variantei vaccinati/nevaccinati care sa mearga separat la mall. Am avut mall-urile deschise anul trecut cand nu aveam vaccin si ele erau deschise. Ar fi hilar si ridicol sa le inchidem acum cand avem aceasta solutie, vaccinul. Nu vad aceasta solutie niciodata”, a afirmat Florin Citu.

loading...
Florin Citu a vizitat, la sfarsitul saptamanii trecute un centru de vaccinare din Botosani, afirmand ca a dorit sa verifice ca aceasta capacitate de vaccinare este intacta. “Am venit sa vad ca exista aceasta capacitate de vaccinare, ca este intacta, ca nu s-a schimbat nimic si suntem pregatiti pentru a vaccina la capacitate maxima. (…) E foarte important sa pastram capacitatea de vaccinare”, a explicat premierul.

Vicepremierul Dan Barna anunta ca in viitoarea sedinta de Guvern va fi, cel mai probabil, adoptat actul normativ care va reglementa noi masuri pentru incurajarea vaccinarii

Pe de alta parte, Dan Barna a afirmat ca cresterea numarului de imbolnaviri confirma faptul ca necesitatea vaccinarii este una reala, iar in acest context a aratat ca rata scazuta de imunizare prin vaccin reprezinta „o preocupare” la nivelul Executivului. El a afirmat ca alte masuri restrictive – precum cea privind accesul in mall-uri, in unele perioade, doar pentru persoanele vaccinate – pot fi avute in vedere daca rata de infectare depaseste 3 la mia de locuitori.

Intrebat daca la aceasta incidenta se sustine discutia despre restrictionarea accesului in mall-uri a celor nevaccinati, Raed Arafat a declarat ca spre deosebire de cinematografe, in mall-uri se poarta masca de protectie.
”La acest moment, la aceasta incidenta sa spui ca fac restrictii mai mult decat purtarea mastii, iar la mall se poarta masca, dar la cinematograf acolo nu se poarta, mai cumperi popcorn si suc si nu se mai poarta masca. In rest, la acest moment nu e necesar sa iei masuri mai mult in zonele respective. Daca cresc incidentele, se pot discuta alte masuri. dar la acest moment nu e nicio decizie in acest sens si hotararea de guvern care va prelungi starea de alerta nu va veni cu restrictii in plus, vor ramane cele actuale”, a declarat Arafat.

sursa: romaniatv.net

Comenteaza articolul

comments

Despre Edi Bumbescu

facebook-profile-picture
Contact: office@yabbmusic.ro