Florin Citu, noi promisiuni in privinta pensiilor si alocatiilor

Florin Citu, noi promisiuni, dupa doua amanari succesive, ca pensiile si alocatiile vor creste la inceputul anului 2022.

Florin Citu a facut inca un anunt indraznet, sambata la Botosani, unde premierul a declarat ca pensiile si salariile vor creste anual din 2022.

Prim-ministrul a afirmat ca nu s-a decis inca procentul cu care se vor majora pensiile si alocatiile, insa se vrea ca aceastea sa fie raportate la evolutia economica si la rata inflatiei din Romania.

„Alocatiile vor creste la inceputul anului 2022. La fel si punctul de pensii. Toate vor creste la inceputul anului 2022 si vor creste, de acum incolo, la inceputul anului. Preferinta mea este de a avea o formula clara si transparenta ca in fiecare an sa creasca cu un anumit procent, care sa tina cont de cresterea economica, de inflatie si asa mai departe. Nu vreau sa folosim aceste chestii, si cresterea alocatiilor, si cresterea pensiilor si salariul minim pe economie, in scop politic. Mie mi se pare ca aici este un cinism de care PSD s-a folosit foarte mult in ultimii ani si eu nu sunt de acord cu asa ceva”, a afirmat premierul.

loading...
Florin Citu a fost intrebat, cu prilejul vizitei la centru de vaccinare de la Colegiul Tehnic „Gheorghe Asachi” din Botosani, ce se va intampla cu personalul medical nevaccinat, iar premierul a extins raspunsul la majoritatea angajatilor din sistemul public.

“Cred ca nu doar personalul medical, dar si personalul din invatamant si personalul din MAI, MApN, angajatii care lucreaza pentru Guvern ar trebui ca toti sa fie vaccinati sau sa fie testati. Este varianta pe care eu o voi propune, voi vedea in functie de discutiile cu specialistii care o sa fie varianta aprobata, vom discuta si in coalitie. Dar eu cred ca acolo unde intram in contact cu cetatenii, trebuie sa fim responsabili”, a declarat Florin Citu.

In cadrul vizitei la Botosani, Citu va avea o intalnire cu directorii spitalelor din judet, la Centrul de vaccinare de la Colegiul ”Gheorghe Asachi”, dupa care va merge la Statiunea Popauti pentru a-si prezenta motiunea cu care candideaza pentru functia de presedinte al PNL. Vizita sa in judet are loc la doua zile dupa cea a lui Ludovic Orban.

sursa: romaniatv.net

Comenteaza articolul

comments

Despre Edi Bumbescu

facebook-profile-picture
Contact: office@yabbmusic.ro